Kampusi

Kampusi Sveučilišta u Zagrebu

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj

Borongajska cesta 83f
10000 Zagreb
(Kako doći do Kampusa)

Informacije i komentari vezani za portal Kampusa Borongaj
e-mail: borongaj-portal@remove-this.srce.hr

Mrežni operativni centar Kampusa Borongaj (BC NOC)
e-mail: bc-noc@remove-this.srce.hr

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj svečano je otvoren 12. listopada 2007. godine. Otvorenjem kampusa završila je prva faza uređenja bivše vojarne Borongaj.

Za potrebe nastave u akademskoj godini otvorenja (2007./2008.) Sveučilište je u dogovoru s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa preuzelo 9 vojnih objekata na Borongaju  te je većinu adaptiralo u skladu s potrebama triju zagrebačkih fakulteta: Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti.

Paralelno s rekonstrukcijom zgrada koje su fakulteti dobili za potrebe održavanja predavanja i smještaja nastavničkih i administrativnih ureda, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji objekta za studentski restoran, uređen je okoliš u kampusu, uspostavljena je nova autobusna linija koja vozi izravno u kampus, a Sveučilišni računski centar (Srce) uspostavio je IT-infrastrukturu koja između ostalog obuhvaća telefonsku i računalnu mrežu te podršku za te sustave.

Opremanje zgrada djelomično starom i većinom novom opremom uglavnom je dovršeno do 12. listopada, tako da je nastavu u novoj studentskoj godini u ponedjeljak 15. listopada 2007. godine započelo 4500 studenata i 200 profesora s Edukacijsko-rehabilitacijskog, Fakulteta prometnih znanosti i Hrvatskih studija. 10. studenog 2011. godine otvoren je i objekt Ekonomskog fakulteta.

Kampus obuhvaća 92.8 hektara površine, a želja je Sveučilišta iskoristiti sve potencijale svojih fakulteta te ih prezentirati na tom prostoru. Po završetku izgradnje koristit će ga 35 000 studenata te je najveća investicija u obrazovanju u posljednjih 150 godina.Top