Zatvoreni natječaji

Raspodjela sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti u 2017. godini

Senat Sveučilišta u Zagrebu na 11. redovitoj sjednici, održanoj 23. svibnja 2017., donio je Odluku o raspodjeli sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2017. godini.

Tekst Odluke i tablični prikaz raspodjele sredstava po područjima dostupni su na sljedećim poveznicama:

 1. Odluka Senata o raspodjeli sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2017. godini
 2. Tablični prikaz raspodjele sredstava prema područjima

Za sva dodatna pitanja ljubazno molimo da se obratite na e-adresu: potpora@remove-this.unizg.hr.

 

Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je 12. sjednici, održanoj 13. lipnja 2017., donio sljedeće odluke:

 1. Odluku o dodjeli potpora za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2017. godini u interdisciplinarnom području, Centru za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji, istraživanjima na Sveučilištu u Zagrebu koja se ističu izvrsnošću istraživačke skupine i prijedloga istraživanja te ostalim istraživanjima prijavljenima izravno preko Sveučilišta u Zagrebu
 2. Odluku o raspodjeli sredstava po sastavnicama za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu 2017. godini
 3. Odluku o usvajanju prijedloga vijeća područja za raspodjelu sredstava po sastavnicama za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2017. godini

Raspodjela sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti u 2016. godini

Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici od 14. lipnja 2016. donio Odluku o raspodjeli sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2016. godini.

Tekst odluke i raspodjela sredstava po sastavnicama dostupni su na sljedećim poveznicama:

Odluka o raspodjeli sredstava

Raspodjela sredstava za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima po sastavnicama u akademskoj godini 2015./2016.

Privremeni rezultati natječaja za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima u 2015. godini

Na sjednici održanoj 30. lipnja 2015. Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je prijedlog o raspodjeli potpora za znanstvena i umjetnička istraživanja za 2015. godinu.

 1. Odluka Senata - Rezultati natječaja i raspodjela sredstava za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima u 2015. godini
 2. Izvješće o potporama po područjima - Biomedicinsko područje
 3. Izvješće o potporama po područjima - Biotehničko područje
 4. Izvješće o potporama po područjima - Društveno područje
 5. Izvješće o potporama po područjima - Humanističko područje
 6. Izvješće o potporama po područjima - Prirodoslovno područje
 7. Izvješće o potporama po područjima - Tehničko područje
 8. Izvješće o potporama po područjima - Umjetničko područje
 9. Izvješće o potporama - Zajednički sveučilišni fond

Žalbe se zaprimaju u roku od 5 kalendarskih dana od objave rezultata natječaja, odnosno do nedjelje, 5. srpnja 2015. Žalbe se dostavljaju putem e-pošte: potpora@remove-this.unizg.hr.

Rezultati natječaja za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima u 2015. godini

Na sjednici održanoj 21. srpnja 2015. Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je konačne rezultate prijedlog o raspodjeli potpora za znanstvena i umjetnička istraživanja za 2015. godinu za biomedicinsko područje, biotehničko područje, društveno-humanističko područje, prirodoslovno područje te umjetničko područje. Odluka za tehničko područje znanosti donesena 30. lipnja 2015. se poništava i donosi nova, sukladno raspodjeli sredstava utvrđenoj u tablici za tehničko područje u privitku ove Odluke i njezin je sastavni dio.

 1. Odluka Senata o izmjeni Odluke o raspodjeli sredstava za 2015. godinu za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu
 2. Izvješće o potporama po područjima - Tehničko područje
 3. Izvješće o potporama - Zajednički sveučilišni fond


Rok za žalbe na raspodjelu sredstava za 2015. godinu za financiranje istraživačke djelatnosti za tehničko područje Sveučilišta u Zagrebu traje do 23. srpnja 2015. u 13:00 sati. Žalbe na raspodjelu sredstava primaju se na adresu e-pošte potpora@remove-this.unizg.hr u navedenom roku.

Natječaj za potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima u 2015.

Ovaj natječaj je zatvoren. Popis prijavitelja je dostupan u dokumentu: Popis prijavitelja za potpore istraživanjima 2015 (pdf).

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za Potpore znanstvenim i umjetničkim istraživanjima u 2015. godini na Sveučilištu u Zagrebu iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015.

 1. Odluka Senata o raspisu natjecaja za Potpore znanstvenim i umjetnickim istrazivanjima u 2015.
 2. Obrazac za prijavu na natječaj
 3. Uputa za ispunjavanje obrasca
 4. Kriteriji za evaluaciju - biotehničko područje
 5. Kriteriji za evaluaciju - biomedicinsko područje
 6. Kriteriji za evaluaciju - društveno područje - ažurirano!
 7. Kriteriji za evaluaciju - humanističko područje
 8. Kriteriji za evaluaciju - prirodoslovno područje
 9. Kriteriji za evaluaciju - tehničko područje
 10. Kriteriji za evaluaciju - interdisciplinarno područje
 11. NOVO: Kriteriji za evaluaciju - umjetničko područje
 12. Često postavljana pitanja (.pdf) - 05. 06. 2015. 14:15

Upute za prijavu

Ispravna prijava se sastoji od digitalne i tiskane komponente.

Digitalna prijava se sastoji od dva dokumenta koja treba u istom e-mailu dostaviti na adresu potpora@remove-this.unizg.hr:

 1. ispunjen prijavni obrazac u originalnom formatu (Excel datoteka) bez potpisa, te
 2. potpisani skenirani prijavni obrazac u PDF formatu.

Tiskana prijava: dva primjerka isprintanog obrasca treba dostaviti fakultetskoj službi. Fakulteti će sve zaprimljene prijave dostaviti u pisarnicu Sveučilišta, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb s naznakom „PRIJAVE ZA POTPORE ISTRAŽIVANJIMA".

Rok za prijavu je 10. lipnja 2015. Nepotpune prijave, prijave pristigle nakon naznačenog roka (u obzir će se uzimati datum na poštanskom pečatu) te prijave podnesene samo elektroničkim putem neće se uzeti u razmatranje.

Upiti se postavljaju isključivo putem email-a na adresu upitiVIF@remove-this.unizg.hr. Odgovori na često postavljana pitanja bit će objavljeni u obliku dokumenta „Često postavljana pitanja“. Ljubazno Vas molimo da pratite službene mrežne stranice Sveučilišta u Zagrebu (Otvoreni natječaji) jer će se odgovori na često postavljana pitanja ažurirati sukladno dobivenim odgovorima od strane povjerenstava pojedinih područja. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Natječaj za Potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području u 2015. godini

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području u 2015. godini na Sveučilištu u Zagrebu iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015.

 1. Prijavni obrazac – Potpora za doktorande
 2. Odluka o raspisu natječaja za Potpore doktorandima i asistentima u umjetničkom području Senata Sveučilišta u Zagrebu

Upute za prijavu

Dokumente za prijavu treba dostaviti u digitalnom i tiskanom obliku, i to:

 1. ispunjen prijavni obrazac u originalnom formatu (Word datoteka) bez potpisa, te
 2. jedinstveni PDF dokument u kojem je objedinjena sva popratna dokumentacija, uključujući potpisani skenirani prijavni obrazac.
 • Tiskane  verzije  dokumenata  treba  dostaviti  u dva (2) primjerka.  Tiskane  verzije  trebaju  dostaviti  fakulteti skupno za sve prijave u pisarnicu Sveučilišta, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb s naznakom „PRIJAVE ZA POTPORE DOKTORANDIMA I ASISTENTIMA U UMJETNIČKOM PODRUČJU“.

 

Prije slanja upita molimo da proučite Često postavljana pitanja. (Ažurirano 29.4.2015. u 11:40.)

Upite možete slati na: upitivif@remove-this.unizg.hr.

Rezultati natječaja za potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području za 2015. godinu

Na sjednici održanoj 26. svibnja 2015. Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je prijedlog o raspodjeli potpora doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području za 2015. godinu.

1. Odluka Senata - Raspodjela potpora doktorandima i asistentima u 2015
2. Privitak - tablice s raspodjelom sredstava.

Žalbe se zaprimaju u roku od 5 kalendarskih dana od objave rezultata natječaja. Žalbe se dostavljaju putem e-pošte: potpora@remove-this.unizg.hr .

Rezultati natječaja za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu

Na sjednici održanoj 28. listopada 2014. Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je prijedlog o raspodjeli sredstava za 2014. za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu (potpore po područjima i potpore iz zajedničkog sveučilišnog fonda: potpore mobilnosti i potpore prijavama projekata na međunarodne fondove).

  1. Rezultati natječaja za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu (datum objave: 29. listopada 2014.)
  2. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu o raspodjeli sredstava za 2014. godinu za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu
  3. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu o raspodjeli sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu za 2014.

Žalbe se zaprimaju u roku od 5 kalendarskih dana od objave rezultata natječaja. Žalbe se dostavljaju putem e-pošte: potpora@unizg.hr .

 

Natječaji za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje znanstvenih i umjetničkih istraživanja na Sveučilištu u Zagrebu iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015.

Važna obavijest: Objavljeni su kriteriji za prijavu potpora za Interdisciplinarno područje.

 1. Natječaji za raspodjelu sredstava za 2014. za financiranje istraživačke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu
 2. Kriteriji za prijave po područjima znanosti i umjetnosti
 3. Prijavni obrazac – Potpora po područjima
 4. Prijavni obrazac – Potpora Konferencije
 5. Prijavni obrazac – Potpora Suradnja
 6. Prijavni obrazac – Potpora prijavama na međunarodne fondove
 7. Kriteriji za prijavu potpora za Interdisciplinarno područje
 8. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu

Ljubazno Vas molimo da pratite službene mrežne stranice Sveučilišta u Zagrebu (Otvoreni natječaji) jer će se odgovori na često postavljana pitanja ažurirati sukladno dobivenim odgovorima od strane povjerenstava pojedinih područja. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Napomena: Upiti se postavljaju isključivo putem email-a potpora@unizg.hr . Odgovori na upite postavljene putem email-a bit će javno objavljeni u obliku dokumenta „Često postavljana pitanja“ bez navođenja imena i prezimena osobe koja je uputila pitanje.

Važna obavijest: Prijavni obrazac šalje se u originalnom formatu (ovisno o tipu natječaja ili Word ili Excel) bez potpisa. Sva popratna dokumentacija, uključujući potpisani skenirani prijavni obrazac, dostavlja se u skeniranom obliku u PDF formatu. Sva popratna dokumentacija treba biti objedinjena u jedan PDF dokument. Ova obavijest objavljena je ranije i u dokumentu „Često postavljena pitanja“.

Važno: U dokumentu „Često postavljana pitanja“ je zbog administrativne pogreške 09. rujna 2014. objavljen krivi odgovor za Potpore po područjima – Biomedicinsko područje, a radi se odgovorima na 8. i 13. pitanje. Sada se u dokumentu „Često postavljana pitanja“ nalazi ispravan odgovor na navedena pitanja.

 1. Često postavljana pitanja (zadnja promjena: 12.09.2014., 17:05)
 2. Često postavljena pitanja - Prirodoslovno područje (zadnja promjena: 10.09.2014.)

Rezultati natječaja iz sredstava Interventnog fonda

Na sjednici održanoj 24. travnja 2014. godine Senat Sveučilišta u Zagrebu prihvatio je prijedlog o raspodjeli sredstava za financiranje znanstvene djelatnosti iz sredstava Interventnog fonda za Potporu Suradnja, Potporu Konferencija i Potporu Doktorandima.

 1. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu o raspodjeli sredstava za Potporu Suradnja, Potporu Konferencije i Potporu Doktorandima
 2. Rezultati natječaja za mobilnost istraživača iz sredstava Interventnog fonda - Potpora Suradnja
 3. Rezultati natječaja za mobilnost istraživača iz sredstava Interventnog fonda - Potpora Konferencije
 4. Rezultati natječaja za Potporu Doktorandima iz sredstava Interventnog fonda

Natječaj iz sredstava Interventnog fonda

Natječaj za mobilnost istraživača iz sredstava Interventnog fonda

Sveučilište u Zagrebu raspisuje Natječaj za mobilnost istraživača za 2013. godinu iz sredstava Interventnog fonda Sveučilišta, dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015., radi iskazanog velikog interesa istraživača, kroz dvije vrste potpora: Potpora Konferencije u ukupnom iznosu do 200.000,00 kuna i Potpora Suradnja u ukupnom iznosu do 300.000,00 kuna.

 1. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu o raspisivanju natječaja iz sredstava Interventnog fonda
 2. Natječaj za mobilnost istraživača iz sredstava Interventnog fonda
 3. Prijavni obrazac – Potpora Suradnja
 4. Prijavni obrazac – Potpora Konferencije
 5. Često postavljana pitanja - Natječaj iz sredstava Interventnog fonda

Natječaj za Potporu Doktorandima iz sredstava Interventnog fonda

Sveučilište u Zagrebu raspisuje Natječaj za Potpore Doktorandima za 2013. godinu, iz sredstava Interventnog fonda u ukupnom okvirnom iznosu od 500.000 kuna, a temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015.

 1. Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu o raspisivanju natječaja iz sredstava Interventnog fonda
 2. Natječaj za Potporu Doktorandima 
 3. Prijavni obrazac – Potpora Doktorandima
 4. Često postavljana pitanja - Natječaj iz sredstava Interventnog fonda

Kratkoročna financijska potpora istraživanjima 2013./2014.

Sveučilište u Zagrebu je u srpnju 2013. godine raspisalo Natječaj za prijavu za financijsku potporu istraživanjima. Bilo je moguće natjecati se za dva osnovna oblika financiranja, Potporu istraživanju s pojačanim troškovima istraživanja (Potpora 1) i Potporu istraživanju s manjim troškovima istraživanja (Potpora 2).

 1. Rezultati natječaja za kratkoročnu financijsku potporu istraživanjima nakon odobrenih žalbi
 2. Rezultati natječaja za kratkoročnu financijsku potporu istraživanjima
 3. Upute za prijavu
 4. Prijavni obrazac – kratkoročna financijska potpora istraživanjima
 5. Često postavljana pitanja - kratkoročna financijska potpora istraživanjima


Top