Međunarodni projekti i mreže

Međunarodni projekti

Sveučilište u Zagrebu uspješno koristi sve prednosti koordiniranja i partnerskog sudjelovanja u međunarodnim obrazovnim, znanstveno-istraživačkim, razvojnim i inovacijskim projektima financiranim u okviru fondova i programa Europske Unije.

 

1. OBRAZOVNI PROJEKTI

Projekti u okviru Erasmus+ programa www.ampeu.hr

 A. ERASMUS+ PROJEKTI MOBILNOSTI

Projekti mobilnosti pojedinaca u svrhu učenja i usavršavanja (Ključna aktivnost 1: KA103 projekti za programske zemlje i KA107 projekti za partnerske zemlje)

Više informacija o projektima mobilnosti-razmjeni studenata i sveučilišnih djelatnika možete pronaći ovdje.

Projekte prijavljuje i administrira središnji Ured za međunarodnu suradnju.

 

B. ERASMUS+ PROJEKTI SURADNJE

Projekti suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse (Ključna aktivnost 2: KA203 visoko obrazovanje)

Više informacija o KA2 projektima suradnje možete pronaći ovdje.

Projekte prijavljuju sastavnice putem centralne prijave s PIC brojem Sveučilišta, a podršku u procesu prijave i provedbe projekata osigurava Ured za EU projekte.

 

C. ERASMUS+ PROJEKTI PODRŠKE REFORMI POLITIKA (KA3)

Više informacija o KA3 projektima možete pronaći na stranicama ERASMUS+ Nacionalne agencije ovdje.

 

D. PROGRAM JEAN MONNET

Aktivnosti Jean Monnet podržavaju akademske module, katedre, centre izvrsnosti, rasprave o EU politikama podržane putem mreža i projekata, potporu ustanovama i udruženjima za aktivnosti vezane uz EU studije i EU pitanja (studije, konferencije i sl.).

Više informacija o programu JEAN MONNET možete pronaći možete pronaći na stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu Europske komisije (EACEA) u čijoj je nadležnosti JM program, ovdje.

 

E. SPORT

Aktivnosti programa ERASMUS+ u području sporta pružaju potporu zajedničkim partnerstvima, neprofitnim europskim sportskim događanjima, poboljšanju baze dokaza za izradu politika i dijalog s relevantnim europskim dionicima.

Više informacija o projektima u području SPORT možete pronaći na stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu Europske komisije (EACEA) u čijoj je nadležnosti SPORT program, ovdje.

 

2. ZNANSTVENO-ISTRAŽIVAČKI, RAZVOJNI I INOVACIJSKI PROJEKTI

 

*opisi ERASMUS+ aktivnosti preuzeti sa www.ampeu.hr Top