Pravilnici, odluke, preporuke i upute

Pravilnici, odluke, preporuke i upute


Uputa za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja RH

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izradilo je Uputu za znanstvenike prilikom odlaska na rad u inozemstvo. Uputa je izrađena s namjerom da se znanstvenicima koji odlaze na rad u inozemstvo omogući uvid u radnje koje moraju izvršiti neposredno prije odlaska u inozemstvo ili neposredno nakon dolaska u stranu državu.

Uputom se utvrđuju nužni koraci u području reguliranja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, prijave/odjave prebivališta i boravišta te poreznog tretmana znanstvenika i članova njihovih obitelji prilikom privremenog odlaska u inozemstvo zbog istraživačkog rada. Prilikom izrade Upute Ministarstvo je konzultiralo sva relevantna nadležna tijela; Ministarstvo financija - Poreznu upravu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Uputom se pokušava pružiti cjeloviti pregled svih prava i obaveza koje hrvatski državljani moraju ispuniti prilikom odlaska na privremeni rad u inozemstvo, ali i prilikom povratka u Republiku Hrvatsku.

Uputu možete preuzeti OVDJE.Top