Ostale sastavnice

Studentski centar u Sisku

Trg grada Heidenheima 1,
44 000 Sisak

telefon: +385 44 540 402

Studentski centar u Sisku studentima pruža uslugu prehrane, vodi brigu o kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima te o privremenom i povremenom zapošljavanju studenata. Redovitim studentima omogućuje obavljanje najrazličitijih poslova, ovisno o znanjima i slobodnom vremenu, a prema zahtjevima poslodavaca.

Usluge prehrane studentima pruža ugostiteljski obrt bistro „Trattoria“ i u prostoru Učiteljskog fakulteta u Petrinji.

Studentski centar u Varaždinu

Studentski centar Varaždin osigurava smještaj u dva studentska doma, studentsku prehranu  u Studentskom restoranu te uslugu Student servisa za povremeno i privremeno zapošljavanje studenata. Uz  restoran Studentskog centra u Varaždinu prehranu studentima nudi i restoran Elektron (Hallerova aleja 5). SC Varaždin financira kulturne i sportske projekte za sve studente koji studiraju u Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru.

Studentski domovi A (283 ležaja) i B (600 ležajeva) osiguravaju studentima kvalitetan smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (kupaonica, toalet, hladnjak u svakoj sobi), a u sklopu Centra studentima su na raspolaganju čajne kuhinje, učionice, dnevni boravci, fitness dvorana, fitness park na otvorenom, ambulanta, studentski klub, samouslužna praonica rublja, spremište za bicikle (340), podzemna garaža s punjačima za električna vozila (117). U oba doma postoje i sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Dom B kao i studentski restoran izgrađeni su po principu zelene gradnje (solarne elektane, grijanje i hlađenje objekta pomoću sustava dizalica topline, korištenje kišnice kao sanitarne vode i sl.).

Pravo na smještaj u studentske domove studenti ostvaruju na temelju Natječaja za smještaj koji se svake godine objavljuje u lipnju, a raspisuje se za smještaj u studentske domove u Varaždinu te za subvencioniranje stanovanja studenata smještenih kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru. Ukupni broj studenata koji mogu ostvariti subvencionirani smještaj ograničen je kvotom koju određuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Varaždin
Ulica kralja Petra Krešimira IV. 42
www: www.scvz.unizg.hr
telefon: +385 42 332 911
+385 42 332 910
e-mail:  dom@remove-this.scvz.hr

   

Čakovec
Dr. Ante Starčevića 55
web: www.scvz.unizg.hr
telefon: +385 40 310 632
e-mail: cakovec@remove-this.scvz.hr

Student servis, Bistro u Učiteljskom fakultetu i restoran  na MEV-u  (Bana Jelačića 22), smještaj - studentski dom Međimurskog veleučilišta, Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, privatni stanodavci.

Križevci
Trg sv. Florijana 22
web: www.scvz.unizg.hr
telefon: +385 91 2626 820
e-mail: krizevci@remove-this.scvz.hr

Student servis, restoran hotela Kalnik (Kralja Tomislava 45), smještaj - privatni stanodavci.

Koprivnica
Ivana Generalića 3
web: www.scvz.unizg.hr
telefon: +385 48 626 820
e-mail:

koprivnica@remove-this.scvz.hr

Student servis, studentski restoran Baza (Kampus, Trg dr. Žarka Dolinara 1), smještaj - privatni stanodavci.

Bjelovar
Pakračka 1
web: www.scvz.unizg.hr
telefon: +385 43 211 560
e-mail:

bjelovar@remove-this.scvz.hr

Student servis, restoran hotela Central (V. Lisinskog 2), smještaj - privatni stanodavci.

Studentski centar u Zagrebu

Savska cesta 25,
10 000 Zagreb

web: www.sczg.unizg.hr
telefon: + 385 1 4593 555
e-mail: ured@remove-this.sczg.hr

Studentski centar u Zagrebu najveći je u Republici Hrvatskoj i kao takav radi na unaprjeđenju studentskog životnog standarda na svim razinama. U sklopu Studentskog centra u Zagrebu nalaze se studentski domovi, restorani (menze), Student servis, Odjel za kulturu i Odjel za sport.  

Smještaj u studentskim domovima u Zagrebu organiziran je u četiri studentska doma: „Stjepan Radić“, „Cvjetno naselje“, „Dr. Ante Starčević“ i „Lašćina“. Kapacitet domova je gotovo 7 500 kreveta. Sve informacije vezane uz Natječaj za subvencionirani smještaj, kao i općenite informacije o smještaju u studentskim domovima moguće je dobiti na internetskoj stranici: www.sczg.unizg.hr/smjestaj/.

Studenti se korištenjem studentske iskaznice (tzv. „X-ice“) mogu hraniti u bilo kojem od 16 restorana Studentskog centra u Zagrebu (Savska 25, SD „Stjepan Radić“, SD „Cvjetno naselje“, SD „Lašćina“, Ekonomski fakultet, Medicinski fakultet, Veterinarski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Akademija likovnih umjetnosti, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Tekstilno-tehnološki fakultet, Tehničko veleučilište Zagreb, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Filozofski fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet). Dnevnu ponudu restorana studenti mogu pronaći na internetskoj stranici: www.sczg.unizg.hr/prehrana/.

Student servis posreduje pri privremenom i povremenom zapošljavanju studenata. Nalazi se na 5 lokacija: Savska cesta 25, SD „Stjepan Radić“, SD „Cvjetno naselje“, Zagrebačka 5 u Velikoj Gorici i Ulica Vladimira Novaka 23 u Zaprešiću. Sve informacije vezane za rad preko Student servisa možete pronaći na internetskoj stranici: www.sczg.unizg.hr/student-servis/.

Odjel za kulturu organizira i producira predstave, konferencije, izložbe i radionice iz područja glazbe, filma, likovne umjetnosti i kazališta. Glavni cilj je stvoriti inovativne, ekonomske i obrazovne okvire kulturne produkcije kako bi se utjecalo na kulturne prakse u Hrvatskoj i inozemstvu. Kazališna produkcija očituje se u vlastitom kazalištu Teatar &TD. Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici: www.sczg.unizg.hr/kultura/.

Odjel za sport nudi razne sportsko-rekreativne aktivnosti koje studenti mogu pohađati i organizira sportske događaje. Studentski centar u Zagrebu organizira tradicionalne malonogometne turnire stanara domova, a početkom svibnja već više od 15 godina održavaju se međudomska sportska natjecanja po nazivom STUDOM u malom nogometu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, stolnom tenisu. Ova natjecanja privuku gotovo 500 natjecatelja, a specifičnost je da su i suci studenti. Osim navedenog Odjel za sport se brine o teretanama u studentskim domovima te provodi grupne programe vježbanja. Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici: www.sczg.unizg.hr/sport/.             

Sveučilišni računski centar Srce

J. Marohnića 5
10000 Zagreb
www: www.srce.unizg.hr
telefon: +385 1 6165 555
e-adresa ured@remove-this.srce.hr
ravnatelj: Ivan Marić

Sveučilišni računski centar Srce implementacijom najnovijih informacijskih i komunikacijskih tehnologija, kvalitetnim sustavom podrške znanstvenicima, nastavnicima i studentima u primjeni tih tehnologija, te prikupljanjem i prenošenjem stručnog znanja podupire akademsku i istraživačku zajednicu u izgradnji informacijskog društva u Republici Hrvatskoj te obavlja funkcije računskog centra najvećeg sveučilišta u Hrvatskoj - Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilišni računski centar (Srce) osnovan je 1971. godine u okviru Sveučilišta u Zagrebu, tada jedinog sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Kao najstarija infrastrukturna ustanova akademske i istraživačke zajednice u području primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT), Srce i danas djeluje kao jedan od najznačajnijih subjekata u području planiranja, projektiranja, izgradnje i održavanja najnovije e-infrastrukture - kolaboracijskog okruženja koje se temelji na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, a sastoji se od komunikacijske, računalne, podatkovne i informacijske infrastrukture, usluga i sustava podrške.Top