Ured za zaštitu zdravlja studenata

Ured za zaštitu zdravlja studenata

Ured za zaštitu zdravlja studenata osmišljava i provodi preventivne i druge aktivnosti za očuvanje i unaprjeđenje studentskoga zdravlja

Svakodnevne aktivnosti Ureda mogu se podijeliti na: praćenje epidemiološke situacije i sudjelovanje u radu Kriznog stožera, savjetovanje za prilagodbu nastavnog procesa sastavnica i organiziranje polaganja ispita tijekom pandemije, organiziranje cijepljenja,  savjetovanje i podrška organiziranju rada tijela sveučilišta i organiziranje okupljanja s obzirom na epidemiološke mjere, edukativne i promotivne aktivnosti.

Ured skrbi o pravodobnom informiranju studenata o dostupnim preventivnim zdravstvenim mjerama te svakodnevno odgovara na upite studenata, studentskih predstavnika i sastavnica o zdravstvenim i drugim pitanjima (poput, primjerice, prehrane studenata).

Ipak, temeljna je uloga ovoga ureda izrada strateškoga plana promicanja i zaštite studentskoga zdravlja, pod čim se podrazumijeva i sustavno rješavanje njihove primarne zdravstvene zaštite. Naime, čak dvjema trećinama naših studenata Zagreb nije stalno mjesto prebivališta i nemaju odabrane liječnike primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu. Osim osiguranja primarne zdravstvene zaštite, koja se mora realizirati koordinacijom i međuinstitucijskom suradnjom zdravstvenih i znanstveno-obrazovnih institucija, Ured će se posvetiti i ugovaranju podizanja kvalitete razine medicinskih usluga.

Ured raspolaže vrhunskim medicinskim znanjima i iskustvom kao rezultatom suradnje s najboljim kliničkim ustanovama u Zagrebu i sastavnicama iz biomedicinskoga područja našega Sveučilišta.


Zato, obratite nam se za savjete o zdravlju mailom, telefonom ili dođite osobno, uvijek ste dobrodošli!


Ured za zaštitu zdravlja studenata izradio je Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata  namijenjen studentima, primarno, kao pomoć pri pronalaženju zdravstvene zaštite u slučaju neodloživog zdravstvenog problema. Osim adresara zdravstvenih ustanova koje pružaju žurnu zdravstvenu pomoć, naveden je i način na koji studenti mogu izabrati liječnike primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu kao i ustanove koje im mogu pružiti specifične i preventivne mjere zdravstvene zaštite.

Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata koji studiraju u Čakovcu

Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata koji studiraju u Varaždinu

Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata koji studiraju u Sisku i Petrinji
To top

Kontakt

Voditeljica
Ureda za zaštitu zdravlja studenata
Jesenka Jeličić, univ. mag. med. dent.
E-adresa: jjelicic@unizg.hr
Tel.: 01/4564126
Trg Republike Hrvatske 14, ZagrebTop