Veterinarski fakultet

Programi cjeloživotnog obrazovanja Veterinarskog fakulteta

Naziv programa:

Službeno uzorkovanje na pčelinjaku

Trajanje

20

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

200

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Primarni cilj ovog specijalističkog tečaja je prepoznavanje znakova koji upućuju na bolest, odnosno, stjecanje znanja o praktičnom pregledu pčelinje zajednice te razlikovanja zdravog od promijenjenog, kao i o načinima pravilnog uzorkovanja i pakiranja uzoraka pčelinjeg legla, odraslih pčela, ostataka s podnice košnice, pojedinačnih nametnika i meda iz plodišta. Bit će naglašena važnost vrste, izgleda i veličine uzetog materijala kod sumnje na pojedine bolesti, odnosno, tražene laboratorijske pretrage te pravilan način ispisivanja uputnice ili obrasca za dostavu materijala na laboratorijsko pretraživanje.

Naziv programa:

Prepoznavanje bolesti pčela

Trajanje

20

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo); bez stjecanja ECTS bodova; sa stjecanjem ECTS bodova

Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa

 

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

400

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Primarni cilj specijalističkog tečaja iz prepoznavanja bolesti pčela je stjecanje vještina pri praktičnom pregledu pčelinje zajednice te razlikovanja zdravog od promijenjenog (bolesnog). Također, polaznicima će biti demonstrirani načini pravilnog uzorkovanja, pakiranja, i pohrane uzoraka odraslih pčela ovisno o godišnjem dobu i svrsi uzorkovanja, pčelinjeg legla, meda i štetnika. Naravno da će se polaznike upoznati s novim saznanjima o bolestima pčela, njihovom proširenošću na određenom području, slanjem materijala na laboratorijske pretrage u dijagnostički laboratorij, dijagnostikom, sprječavanjem nastanka i suzbijanjem bolesti pčela. Praktično će se prikazati načini primjene trenutačno registriranih veterinarsko-medicinskih proizvoda za suzbijanje varooze, te neki od bioloških načina. Znanje stečeno pohađanjem tečaja olakšat će veterinarima rad na terenu, te time olakšati držanje bolesti pčela pod kontrolom i povećati proizvodnju higijenski ispravnih pčelinjih proizvoda.

Naziv programa:

Etinioza-prepoznavanje i kontrolne mjere

Trajanje

6

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

200

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Cilj ovog specijalističkog tečaja je upoznati polaznike s novim saznanjima o etiniozi, njenoj proširenosti na određenim područjima, postavljanjem službene sumnje i službenim uzorkovanjem, pravilnom pohranjivanju i slanju materijala na laboratorijske pretrage morfološke identifikacije u službeni dijagnostički laboratorij, dijagnostičkim postupcima, sprječavanjem nastanka, suzbijanjem i kontroliranjem etinioze. Znanje stečeno pohađanjem tečaja olakšat će veterinarima rad na terenu, te time općenito omogućiti držanje bolesti pčela pod kontrolom.

Naziv programa:

Bolesti pčela

Trajanje

22 sata

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

400

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Cilj specijalističkog tečaja iz bolesti pčela je upoznati polaznike s novim saznanjima o bolestima pčela, njihovom proširenošću na određenom području, slanjem materijala na laboratorijske pretrage u dijagnostički laboratorij, dijagnostikom, sprječavanjem nastanka i suzbijanjem bolesti pčela pod kontrolom i povećati proizvodnju pčelinjih proizvoda bez rezidua, s vrlo malim rizikom obzirom na zahtjeve EU, kao i očuvanja biološke raznolikosti i odnosa biljka – životinja - čovjek.

Naziv programa:

Tečaj za osposobljavanje osoba koje rade s pokusnim životinjama i životinjama za proizvodnju bioloških pripravaka

Trajanje

65 sati (52 sata predavanja i 13 sati praktična nastava)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo); na daljinu

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

435

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici koji su završili tečaj osposobljeni su za samostalni rad s pokusnim životinjama i životinjama za proizvodnju bioloških pripravaka.

Naziv programa:

Terapia laserom- jesmo li na istoj valnoj duljini?

Trajanje

4 sata ( 2,5 sata nastave i 1,5 sat praktični rad)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

150

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Nakon završetka ovog tečaja, polaznici će:
Razumjeti principe djelovanja lasera u veterinarskoj medicini. Biti upoznati s mogućnostima laserske terapije u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji. Biti osposobljeni za rukovanje laserskim uređajem te primjenu mjera sigurnosti.

Naziv programa:

Praktična veterinarska stomatologija

Trajanje

8 sati (2 sata nastave + 6 sati samostalnog rada polaznika)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

500

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici tečaja biti će osposobljeni samostalno obaviti pregled zubi i usne šupljine te ispunjavanje stomatološkog kartona koji dokumentira sve patologije otkrivene pregledom. Pouzdano i sigurno izvesti regionalne blokove te pravilna primjena i rukovanje stomatološkim instrumentima. Polaznici će stjeći vještine rendgenskog snimanja zubi i interpretacije nalaza te metode jednostavne zatvorene i kirurške otvorene tehnike ekstrakcije zubi.
Polaznici tečaja opisane zahvate izvode na kadaverima.

Naziv programa:

TPLO tečaj

Trajanje

8 sati (4 sata nastave + 4 sata samostalnog rada polaznika)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

1.250

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici tečaja će se upoznati s ozljedama prednjeg križnog ligamenta i TPLO kao metodu liječenja. Ovim, posebno osmišljenim uvodnim tečajem, polaznici će ovladati osnovama TPLO tehnike. Plaznici izvode artrotomiju koljena i TPLO na plastičnim modelima i kadaverima.
Tečaj obuhvaća predoperacijsko planiranje i postoperacijsku procjenu izvedbe tehnike na rendgenogramima.

Naziv programa:

Pozicije snimanja za uzgojne preglede pasa (Tehnike snimanja za radiološke uzgojne preglede pasa)

Trajanje

5 sati (3h teorijski dio + 2h praktični dio)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo); na daljinu

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

200

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

1. evokacija dosadašnjih znanja iz područja genetski prenosivih razvojnih bolesti lokomotornog sustava pasa
2. prezentacija suvremenih spoznaja i novosti iz literature o displaziji kukova (HD), lakatnoj displaziji (ED), osteohondrozi ramenog zgloba (OCD), deformirajućoj spondilozi kralježnice i prijelaznom lumbosakralnom kralježku (LTV)

3. ponavljanje propisa i pravila zaštite od ionizirajućeg zračenja pri radu s pacijentima
4. usavršavanje tehnika pripreme pacijenta, medikamentozna i mamualne imobilizacije, pozicioniranja, ekspozicije slike i obilježavanja
5. utvrđivanje kriterija tehnički pravilnog rendgenograma za interpretaciju sukladno smjernicama FCI

6. procjena i samoprocjena tehničke kvalitete rendgenske slike za uzgojnu ocjenu


Usvojena znanja i vještine

1. nove spoznaje o displaziji kukova, lakatnoj displaziji, osteohondrozi ramenog zgloba, deformirajućoj spondilozi i prijelaznom lumbosakralnom kralježku
2. pravilne tehnike pozicioniranja pasa za pojedinu projekciju snimanja i procjena pravilnosti pozicije i tehničkih osobitosti rendgenske snimke za uzgojnu ocjenu
sukladno smjernicama FCI organizacije
3. prepoznavanje osnovnih pasminskih anatomskih odstupanja

5. samostalno pozicioniranje životinje, imobilizacija i ekspozicija slike
4. samostalna evaluacija tehničkih kvaliteta rendgenograma, pozicije snimane regije i propisanog obilježavanja

Naziv programa:

Veterinarsko javno zdravstvo

Trajanje

76 sati teorijske nastave i 49 sati praktične nastave

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

50-200

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Podizanje kompetencija u području rada ovlaštenih veterinara u obavljanju službenih kontrola u objektima koji posluju s hranom životinjskog podrijetla: primjene zakonodavstva,  procjene rizika sigurnosti hrane kroz prehrambeni lanac od primarne proizvodnje do prerade (Jedno poljoprivredno-prehrambeno zdravlje; One Agri-Food Health), kontrole preduvjetnih programa i HACCP sustava, uzorkovanja i sljedivost, procesne tehnologije potrebne za provođenje veterinarskih pregleda i kontrola u specifičnim objektima, odlučivanje o nesukladnostima u objektima, primjene ante mortem i post mortem pregleda, procjene dobrobiti pri klanju te certificiranja.

Naziv programa:

Program osposobljavanja osoba odgovornih za uzgoj i brigu o životinjama u uzgoju
kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji

Trajanje

6 sati

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo); na daljinu

Razina prema HKO-u

5

Cijena (EUR)

30-80

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Praktične vještine držanja i njege pasa: Kandidat će moći samostalno brinuti o psima u skladu sa zdravstvenim i zakonskim zahtjevima. Znanstveno utemeljeno znanje o reprodukciji pasa: Kandidat će biti osposobljen za uzgoj pasa. Vještine prepoznavanja stanja stresa i bolesti: Kandidat će biti sposoban razlikovati normalno ponašanje pasa od ponašanja koje ukazuje na zdravstvene ili psihološke probleme te će znati kako pružiti odgovarajuću podršku ili zatražiti stručnu pomoć.

Naziv programa:

Zaštita zdravlja toplovodnih riba u uzgoju

Trajanje

5 sati (4 sata nastave + 1 sat samostalnog rada polaznika)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

5

Cijena (EUR)

120 + PDV

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici tečaja bit će educirani o osnovama zaštite zdravlja toplovodnih riba na ribnjačarstvu s obzirom na tehnologiju proizvodnje. Bit će upoznati s virusnim, bakterijskim, nametničkim i nezaraznim bolestima u proizvodnji. Znanje stečeno pohađanjem tečaja osposobit će ih za pripremu objekata i izvršavanje drugih poslova i zadataka na ribnjačarstvu kao i pravovremeno postavljanje sumnje na prisutnost bolesti zarazne i nezarazne etiologije.

Naziv programa:

Zaštita zdravlja slatkovodnih riba

Trajanje

14 sati (8 sati nastave + 6 sati samostalnog rada polaznika)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

400 + PDV

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici tečaja bit će dodatno upoznati s bolestima slatkovodnih riba, s ribogojstvenom tehnologijom i značajkama vodenih ekosustava. Steći će znanja o zaštiti zdravlja slatkovodnih riba kako bi mogli uspješno upravljati proizvodnjom i gospodariti otvorenim vodama, tj. kako bi mogli udovoljiti specifičnim zahtjevima tržišta. Znanje stečeno pohađanjem tečaja osposobit će ih i za zdravstveni pregled ribe te izvršavanje poslova i zadataka koji su propisani zakonom.

Naziv programa:

Tečaj za veterinarske higijeničare i dezinfektore

Trajanje

5,75 sati nastave + 1 sat praktično

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

5

Cijena (EUR)

150-200

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici će se upoznati sa značenjem i postupcima medicinske sanitacije koji se provode u svrhu očuvanja zdravlja ljudi i životinja. Također će upoznati i postupke za uklanjanje nusproizvoda animalnog podrijetla, probleme pasa i mačaka lutalica i golubova u urbanim i ruralnim sredinama, zatim osnove čišćenja i dezinfekcije u praksi te suzbijanje štetnih kukaca i glodavaca u praksi u skladu s Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u veterinarskoj djelatnosti (NN 139/2010).
Po završetku tečaja polaznici će biti osposobljeni za obavljanje poslova za veterinarske higijeničare i dezinfektore.

Naziv programa:

Primijenjena dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija

Trajanje

17,5 sati nastave + 3,66 sati praktična primjena + 1 sat provjera znanja

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo); na daljinu

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

450-500

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Osposobljenost polaznika za rukovoditelja poslova sanitarne zaštite na području medicinske sanitacije i veterinarskog javnog zdravstva u skladu s pravilima struke i na osnovi najnovijih znanstvenih i stručnih spoznaja odnosno prema Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u veterinarskoj djelatnosti (NN 139/2010)

Naziv programa:

Ponašanje i dobrobit farmskih životinja

Trajanje

7,25 sati  nastave + 0,5 sati provjera znanja

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo); na daljinu

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

132

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Tečaj je stručna nadgradnja znanju i vještinama stečenim u dodiplomskom studiju i značajno doprinosi znanju polaznika glede rada na sve zahtjevnijem području dobrobiti životinja.
Obzirom na veliki broj promjena vezano uz  dobrobit i zaštitu životinja, brojne zakone i pravilnike, koji uključuju specifične i nove sustave smještaja i držanja životinja, tečaj će pomoći usvojiti i nadograditi postojeća znanja o ovoj tematici. 

Naziv programa:

The role of veterinarians in the wildlife protection

Trajanje

3 sata predavanja

Jezik

hrvatski

engleski ako je veći broj stranih prijava

Način izvođenja

na daljinu

Razina prema HKO-u

5

Cijena (EUR)

0-150

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Produbiti znanje o rehabilitaciji i liječenju divljih životinja te pružanje prve pomoći divljim životinjama.

Naziv programa:

Marketing u veterinarskoj praksi

Trajanje

5 sati nastave +2  samostalnog rada

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

150

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Samostalno savladati marketinške specifičnosti usluga te  primijeniti elemente marketinga u veterinarskoj praksi. Na temelju dosadašnjih znanstvenih i praktičnih iskustava samostalno donositi odluke u veterinarskom poduzetnišvu, razvijati i primjeniti marketinške ideje i pravilno primjeniti alate za uspješnije poslovanje.

Naziv programa:

Poslovno upravljanje u veterinarskoj praksi

Trajanje

7 sati  (5 sati nastave +2  samostalnog rada)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

150

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Samostalno objasniti  i usvojiti računovodstvena pravila za evidentiranje poslovnih događaja.
Samostalno objasniti  i usvojiti dijelove financijskih izvještaja i interpretirati završne izvještaje.
Povezati financijske izvještaje s poslovanjem i razumjeti značaj kontrolinga u poslovanju.

Naziv programa:

Uloga veterinara u povećanju profitabilnosti farme

Trajanje

6 sati (4 sati nastave +2 samostalnog rada)

Jezik

hrvatski

Način izvođenja

klasično (uživo)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

150

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Razumjeti  principe profitabilnosti.
Analizirati i povezati čimbenike koji utječu  na proizvodnju mlijeka na farmi.

Naziv programa:

Primjena plinske kromatografije u analizi masnokiselinskog sastava bioloških uzoraka

Trajanje

10 sati (4 sati nastave +6 samostalnog rada polaznika)

Jezik

Hrvatski, engleski

Način izvođenja

Mješovito (na daljinu i u sastavnici)

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici će steći osnovna teoretska znanja i praktične vještine o plinskoj kromatografiji kao metode za razdvajanje i detekciju hlapljivih organskih spojeva i nekih anorganskih plinova iz smjese. Polaznici će uzorkovati, pripremati i analizirati uzoraka biološkoj podrijetla te interpretirati kromatograme.

Naziv programa:

Endoskopska pretraga probavnog i dišnog sustava pasa i mačaka

Trajanje

10 sati (4 sati predavanja i 6 sati praktičnog rada uz nadzor)

Jezik

Hrvatski, engleski

Način izvođenja

Klasično i/ili mješovito

Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa

 

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Znanja vezana uz osnove endoskopije, uključujući pravilnu pripremu pacijenta za endoskopiju, pozicioniranje pacijenata, odabir veličine endoskopa. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju endoskopskog pregleda probavnog i dišnog sustava. Endoskopsko vađenje stranih tijela.

Naziv programa:

Ultrazvučna pretraga abdomena pasa i mačaka

Trajanje

8 sati (4 sata predavanja i 4 sata praktičnog rada uz nadzor)

Jezik

Hrvatski, engleski

Način izvođenja

Klasično i/ili mješovito

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Znanja vezana uz osnove ultrazvuka, uključujući pravilno pozicioniranje pacijenata, odabir sonde, lokalizaciju i fiziološke osobine pregledavanih organa te prepoznavanje mogućih artefakata. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa ultrazvučnom pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju rutinskih ultrazvučnih pregleda trbušne šupljine.

Naziv programa:

Klamidioza ptica – značaj, širenje, uzorkovanje i dijagnostika bolesti

Trajanje

14 sati (6 sati nastave (4 sata predavanja i 2 sata vježbi) + 8 sati samostalnog rada)

Jezik

Hrvatski

Način izvođenja

Klasično, uživo

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici tečaja će moći prepoznati znakove klamidioze u uzgojima ptica kućnih ljubimaca i peradi, izvesti razudbu te odabrati i provesti odgovarajuće uzorkovanje i slanje materijala u svrhu dokazivanja akutne pojave bolesti i provedbe programa kontrole klamidioze u uzgojima i prodaji. Također će moći adekvatno popuniti odgovarajuću popratnu dokumentaciju, propisati i provesti odgovarajuće biosigurnosne mjere i postupke liječenja u uzgojima ptica i peradi, te upoznati vlasnike sa zoonotskim potencijalom ove skupine patogena.

Naziv programa:

Zarazne bolesti ptica kućnih ljubimaca – značaj, širenje, uzorkovanje i dijagnostika bolesti

Trajanje

16 sati (8 sati nastave (5 sati predavanja i 3 sata vježbi) + 8 sati samostalnog rada)

Jezik

Hrvatski

Način izvođenja

Klasično, uživo

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Polaznici tečaja će moći prepoznati znakove najčešćih zaraznih bolesti u uzgojima ptica kućnih ljubimaca, izvesti razudbu te provesti odgovarajuće uzorkovanje i pripremu uzoraka za slanje na laboratorijske pretrage. Također će moći provesti dio laboratorijske dijagnostike pojedinih bolesti, temeljem čega će moći propisati i provesti odgovarajuće biosigurnosne mjere i postupke liječenja u uzgojima ptica, te upoznati vlasnike s mogućim zoonotskim potencijalom pojedinih patogena.

Naziv programa:

Osnove profitabilnosti proizvodnje mlijeka na farmama

Trajanje

34 (24 sati nastave +10 samostalnog rada)

Jezik

Hrvatski

Način izvođenja

Klasično, na daljinu

Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa

2

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Po završetku programa student će moći: - razumjeti principe profitabilnosti -objasniti ekonomske aspekte sustava proizvodnje stoke - izračunati troškove bolesti i troškove kontrole bolesti - objasniti kriterije za odlučivanje u području zdravlja životinja i kontrole -povezati čimbenike koji utječu na proizvodnju mlijeka na farmi i analizirati ih

Naziv programa:

Procjena troškova bolesti i strategije upravljanja cijenama

Trajanje

34 (24 sati nastave +10 samostalnog rada)

Jezik

Hrvatski

Način izvođenja

Klasično i na daljinu

Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa

2

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Po završetku programa student će moći: -objasniti ekonomske aspekte sustava proizvodnje stoke - izračunati troškove bolesti i troškove kontrole bolesti - objasniti kriterije za odlučivanje u području zdravlja životinja i kontrole objasniti ciljeve i strategije u ekonomiji suzbijanja bolesti stoke - objasniti alate za ekonomsku analizu kao i alate za procjenu cijena i tržišnih utjecaja stočarskih politika - objasniti primjenu ekonomije u procjeni bolesti i zdravlja životinja

Naziv programa:

Programiranje zdravstvene zaštite životinja i procjena troškova

Trajanje

50 (15 sati nastave +35 samostalnog rada)

Jezik

Hrvatski

Način izvođenja

Klasično i na daljinu, na sastavnici

Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa

3

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Po završetku programa student će moći: - objasniti ciljeve i strategije u planiranju programa i njihove troškove - objasniti modele za odlučivanje - razlikovati i objasniti statičke i dinamičke modele u programima zaštite zdravlja na razini stada i na farmama - opisati i objasniti strategije prikupljanja podataka -izračunati troškove bolesti i troškove kontrole bolesti - objasniti kriterije za odlučivanje u području zdravlja životinja i kontrole

Naziv programa:

Upravljanje rasplođivanjem konja

Trajanje

60 h (15 h predavanja, 15 h praktični rad i 30 h samostalni rad na daljinu uz nadzor)

Jezik

Hrvatski/engleski

Način izvođenja

Klasično, na sastavnici, izvan sastavnice

Razina prema HKO-u

 

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Samostalno upravljanje reprodukcijom konja sukladno važećem Zakonu o stočarstvu i Delegirane EU Uredbe o zdravlju životinja 2020/686

Naziv programa:

Upravljanje rasplođivanjem konja i napredni pristup rasplođivanju smanjeno plodnih kopitara

Trajanje

60 h (15 h predavanja, 15 h praktični rad i 30 h samostalni rad na daljinu uz nadzor)

Jezik

Hrvatski/engleski

Način izvođenja

Klasično, na sastavnici, izvan sastavnice

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Unapređivanje kompetencija iz veterinarske ginekologije i andrologije kopitara temeljem najnovijih znanstvenih i stručnih spoznaja te samostalnog rada polaznika

Naziv programa:

Endoskopska pretraga probavnog i dišnog sustava konja

Trajanje

10 sati (4 sati predavanja i 6 sati praktičnog rada uz nadzor)

Jezik

Hrvatski, engleski

Način izvođenja

Klasično i/ili mješovito

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Znanja vezana uz osnove endoskopije, uključujući pravilnu pripremu pacijenta za endoskopiju, pozicioniranje pacijenata, odabir veličine endoskopa. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju endoskopskog pregleda probavnog i dišnog sustava konja.

Naziv programa:

Ultrazvučna pretraga abdomena konja

Trajanje

8 sati (4 sata predavanja i 4 sata praktičnog rada uz nadzor)

Jezik

Hrvatski, engleski

Način izvođenja

Klasično i/ili mješovito

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Znanja vezana uz osnove ultrazvuka, uključujući pravilno pozicioniranje pacijenata, odabir sonde, lokalizaciju i fiziološke osobine pregledavanih organa te prepoznavanje mogućih artefakata. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa ultrazvučnom pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju rutinskih ultrazvučnih pregleda trbušne i prsne šupljine.

Naziv programa:

Osnove elektrokardiografske dijagnostike u pasa i mačaka

Trajanje

10 sati (6 sati predavanja i 4 sati praktičnog rada uz nadzor)

Jezik

Hrvatski, engleski

Način izvođenja

Klasično i/ili mješovito

Razina prema HKO-u

7

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Znanja vezana uz osnove elektrokardiografskedijagnostike; provođenje pretrage, osnove dijagnostike supraventrikulskih i ventrikulskih tahiaritmija, kao i bradiaritmija. Pristup terapiji najčešćih tahiaritmija i bradiaritmija u pasa i mačaka

Naziv programa:

Mikrobiologija hrane u službenim kontrolama objekata koji posluju s hranom životinjskog podrijetla

Trajanje

7 sati (4 h predavanja i 3 h problemskih zadataka)

Jezik

Hrvatski

Način izvođenja

Klasično, na sastavnici i izvan sastavnice

Razina prema HKO-u

 

Cijena (EUR)

 

Kompetencije koje se stječu završetkom programa:

Ovim tečajem će polaznici nadograditi teorijska i praktična znanja iz područja mikrobiologije hrane koja koriste u obavljanju službenih kontrola u objektima u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Navedeno obuhvaća slijedeće cjeline: - mikrobiološke opasnosti u lancu hrane - mikrobiologija u preduvjetnim programima - analiza opasnosti u okviru HACCP planova - mikrobiološka procjena rizika - tehnologije zapreka (hurdle concept) u proizvodnji hrane - studije sukladnosti hrane s mikrobiološkim kriterijima tijekom roka trajanja - epidemiološka istraživanja pri pojavi bolesti uzrokovanih hranom - principi i metode uzorkovanja za mikrobiološka ispitivanja - mikrobiološki kriteriji za hranu - tumačenje laboratorijskih izvješća



Top