Naziv programa: | |
Trajanje | 20 |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 200 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Primarni cilj ovog specijalističkog tečaja je prepoznavanje znakova koji upućuju na bolest, odnosno, stjecanje znanja o praktičnom pregledu pčelinje zajednice te razlikovanja zdravog od promijenjenog, kao i o načinima pravilnog uzorkovanja i pakiranja uzoraka pčelinjeg legla, odraslih pčela, ostataka s podnice košnice, pojedinačnih nametnika i meda iz plodišta. Bit će naglašena važnost vrste, izgleda i veličine uzetog materijala kod sumnje na pojedine bolesti, odnosno, tražene laboratorijske pretrage te pravilan način ispisivanja uputnice ili obrasca za dostavu materijala na laboratorijsko pretraživanje. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 20 |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo); bez stjecanja ECTS bodova; sa stjecanjem ECTS bodova |
Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa |
|
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 400 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Primarni cilj specijalističkog tečaja iz prepoznavanja bolesti pčela je stjecanje vještina pri praktičnom pregledu pčelinje zajednice te razlikovanja zdravog od promijenjenog (bolesnog). Također, polaznicima će biti demonstrirani načini pravilnog uzorkovanja, pakiranja, i pohrane uzoraka odraslih pčela ovisno o godišnjem dobu i svrsi uzorkovanja, pčelinjeg legla, meda i štetnika. Naravno da će se polaznike upoznati s novim saznanjima o bolestima pčela, njihovom proširenošću na određenom području, slanjem materijala na laboratorijske pretrage u dijagnostički laboratorij, dijagnostikom, sprječavanjem nastanka i suzbijanjem bolesti pčela. Praktično će se prikazati načini primjene trenutačno registriranih veterinarsko-medicinskih proizvoda za suzbijanje varooze, te neki od bioloških načina. Znanje stečeno pohađanjem tečaja olakšat će veterinarima rad na terenu, te time olakšati držanje bolesti pčela pod kontrolom i povećati proizvodnju higijenski ispravnih pčelinjih proizvoda. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 6 |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 200 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Cilj ovog specijalističkog tečaja je upoznati polaznike s novim saznanjima o etiniozi, njenoj proširenosti na određenim područjima, postavljanjem službene sumnje i službenim uzorkovanjem, pravilnom pohranjivanju i slanju materijala na laboratorijske pretrage morfološke identifikacije u službeni dijagnostički laboratorij, dijagnostičkim postupcima, sprječavanjem nastanka, suzbijanjem i kontroliranjem etinioze. Znanje stečeno pohađanjem tečaja olakšat će veterinarima rad na terenu, te time općenito omogućiti držanje bolesti pčela pod kontrolom. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 22 sata |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 400 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Cilj specijalističkog tečaja iz bolesti pčela je upoznati polaznike s novim saznanjima o bolestima pčela, njihovom proširenošću na određenom području, slanjem materijala na laboratorijske pretrage u dijagnostički laboratorij, dijagnostikom, sprječavanjem nastanka i suzbijanjem bolesti pčela pod kontrolom i povećati proizvodnju pčelinjih proizvoda bez rezidua, s vrlo malim rizikom obzirom na zahtjeve EU, kao i očuvanja biološke raznolikosti i odnosa biljka – životinja - čovjek. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 65 sati (52 sata predavanja i 13 sati praktična nastava) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo); na daljinu |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 435 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici koji su završili tečaj osposobljeni su za samostalni rad s pokusnim životinjama i životinjama za proizvodnju bioloških pripravaka. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 4 sata ( 2,5 sata nastave i 1,5 sat praktični rad) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 150 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Nakon završetka ovog tečaja, polaznici će: | |
Naziv programa: | Praktična veterinarska stomatologija |
Trajanje | 8 sati (2 sata nastave + 6 sati samostalnog rada polaznika) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 500 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici tečaja biti će osposobljeni samostalno obaviti pregled zubi i usne šupljine te ispunjavanje stomatološkog kartona koji dokumentira sve patologije otkrivene pregledom. Pouzdano i sigurno izvesti regionalne blokove te pravilna primjena i rukovanje stomatološkim instrumentima. Polaznici će stjeći vještine rendgenskog snimanja zubi i interpretacije nalaza te metode jednostavne zatvorene i kirurške otvorene tehnike ekstrakcije zubi. | |
Naziv programa: | TPLO tečaj |
Trajanje | 8 sati (4 sata nastave + 4 sata samostalnog rada polaznika) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 1.250 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici tečaja će se upoznati s ozljedama prednjeg križnog ligamenta i TPLO kao metodu liječenja. Ovim, posebno osmišljenim uvodnim tečajem, polaznici će ovladati osnovama TPLO tehnike. Plaznici izvode artrotomiju koljena i TPLO na plastičnim modelima i kadaverima. | |
Naziv programa: | Pozicije snimanja za uzgojne preglede pasa (Tehnike snimanja za radiološke uzgojne preglede pasa) |
Trajanje | 5 sati (3h teorijski dio + 2h praktični dio) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo); na daljinu |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 200 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
1. evokacija dosadašnjih znanja iz područja genetski prenosivih razvojnih bolesti lokomotornog sustava pasa 3. ponavljanje propisa i pravila zaštite od ionizirajućeg zračenja pri radu s pacijentima 6. procjena i samoprocjena tehničke kvalitete rendgenske slike za uzgojnu ocjenu
1. nove spoznaje o displaziji kukova, lakatnoj displaziji, osteohondrozi ramenog zgloba, deformirajućoj spondilozi i prijelaznom lumbosakralnom kralježku 5. samostalno pozicioniranje životinje, imobilizacija i ekspozicija slike | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 76 sati teorijske nastave i 49 sati praktične nastave |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 50-200 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Podizanje kompetencija u području rada ovlaštenih veterinara u obavljanju službenih kontrola u objektima koji posluju s hranom životinjskog podrijetla: primjene zakonodavstva, procjene rizika sigurnosti hrane kroz prehrambeni lanac od primarne proizvodnje do prerade (Jedno poljoprivredno-prehrambeno zdravlje; One Agri-Food Health), kontrole preduvjetnih programa i HACCP sustava, uzorkovanja i sljedivost, procesne tehnologije potrebne za provođenje veterinarskih pregleda i kontrola u specifičnim objektima, odlučivanje o nesukladnostima u objektima, primjene ante mortem i post mortem pregleda, procjene dobrobiti pri klanju te certificiranja. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 6 sati |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo); na daljinu |
Razina prema HKO-u | 5 |
Cijena (EUR) | 30-80 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Praktične vještine držanja i njege pasa: Kandidat će moći samostalno brinuti o psima u skladu sa zdravstvenim i zakonskim zahtjevima. Znanstveno utemeljeno znanje o reprodukciji pasa: Kandidat će biti osposobljen za uzgoj pasa. Vještine prepoznavanja stanja stresa i bolesti: Kandidat će biti sposoban razlikovati normalno ponašanje pasa od ponašanja koje ukazuje na zdravstvene ili psihološke probleme te će znati kako pružiti odgovarajuću podršku ili zatražiti stručnu pomoć. | |
Naziv programa: | Zaštita zdravlja toplovodnih riba u uzgoju |
Trajanje | 5 sati (4 sata nastave + 1 sat samostalnog rada polaznika) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 5 |
Cijena (EUR) | 120 + PDV |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici tečaja bit će educirani o osnovama zaštite zdravlja toplovodnih riba na ribnjačarstvu s obzirom na tehnologiju proizvodnje. Bit će upoznati s virusnim, bakterijskim, nametničkim i nezaraznim bolestima u proizvodnji. Znanje stečeno pohađanjem tečaja osposobit će ih za pripremu objekata i izvršavanje drugih poslova i zadataka na ribnjačarstvu kao i pravovremeno postavljanje sumnje na prisutnost bolesti zarazne i nezarazne etiologije. | |
Naziv programa: | Zaštita zdravlja slatkovodnih riba |
Trajanje | 14 sati (8 sati nastave + 6 sati samostalnog rada polaznika) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 400 + PDV |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici tečaja bit će dodatno upoznati s bolestima slatkovodnih riba, s ribogojstvenom tehnologijom i značajkama vodenih ekosustava. Steći će znanja o zaštiti zdravlja slatkovodnih riba kako bi mogli uspješno upravljati proizvodnjom i gospodariti otvorenim vodama, tj. kako bi mogli udovoljiti specifičnim zahtjevima tržišta. Znanje stečeno pohađanjem tečaja osposobit će ih i za zdravstveni pregled ribe te izvršavanje poslova i zadataka koji su propisani zakonom. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 5,75 sati nastave + 1 sat praktično |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 5 |
Cijena (EUR) | 150-200 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici će se upoznati sa značenjem i postupcima medicinske sanitacije koji se provode u svrhu očuvanja zdravlja ljudi i životinja. Također će upoznati i postupke za uklanjanje nusproizvoda animalnog podrijetla, probleme pasa i mačaka lutalica i golubova u urbanim i ruralnim sredinama, zatim osnove čišćenja i dezinfekcije u praksi te suzbijanje štetnih kukaca i glodavaca u praksi u skladu s Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u veterinarskoj djelatnosti (NN 139/2010). | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 17,5 sati nastave + 3,66 sati praktična primjena + 1 sat provjera znanja |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo); na daljinu |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 450-500 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Osposobljenost polaznika za rukovoditelja poslova sanitarne zaštite na području medicinske sanitacije i veterinarskog javnog zdravstva u skladu s pravilima struke i na osnovi najnovijih znanstvenih i stručnih spoznaja odnosno prema Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u veterinarskoj djelatnosti (NN 139/2010) | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 7,25 sati nastave + 0,5 sati provjera znanja |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo); na daljinu |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 132 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Tečaj je stručna nadgradnja znanju i vještinama stečenim u dodiplomskom studiju i značajno doprinosi znanju polaznika glede rada na sve zahtjevnijem području dobrobiti životinja. | |
Naziv programa: | The role of veterinarians in the wildlife protection |
Trajanje | 3 sata predavanja |
Jezik | hrvatski engleski ako je veći broj stranih prijava |
Način izvođenja | na daljinu |
Razina prema HKO-u | 5 |
Cijena (EUR) | 0-150 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Produbiti znanje o rehabilitaciji i liječenju divljih životinja te pružanje prve pomoći divljim životinjama. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 5 sati nastave +2 samostalnog rada |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 150 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Samostalno savladati marketinške specifičnosti usluga te primijeniti elemente marketinga u veterinarskoj praksi. Na temelju dosadašnjih znanstvenih i praktičnih iskustava samostalno donositi odluke u veterinarskom poduzetnišvu, razvijati i primjeniti marketinške ideje i pravilno primjeniti alate za uspješnije poslovanje. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 7 sati (5 sati nastave +2 samostalnog rada) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 150 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Samostalno objasniti i usvojiti računovodstvena pravila za evidentiranje poslovnih događaja. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 6 sati (4 sati nastave +2 samostalnog rada) |
Jezik | hrvatski |
Način izvođenja | klasično (uživo) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) | 150 |
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Razumjeti principe profitabilnosti. |
Naziv programa: | Primjena plinske kromatografije u analizi masnokiselinskog sastava bioloških uzoraka |
Trajanje | 10 sati (4 sati nastave +6 samostalnog rada polaznika) |
Jezik | Hrvatski, engleski |
Način izvođenja | Mješovito (na daljinu i u sastavnici) |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici će steći osnovna teoretska znanja i praktične vještine o plinskoj kromatografiji kao metode za razdvajanje i detekciju hlapljivih organskih spojeva i nekih anorganskih plinova iz smjese. Polaznici će uzorkovati, pripremati i analizirati uzoraka biološkoj podrijetla te interpretirati kromatograme. |
Naziv programa: | Endoskopska pretraga probavnog i dišnog sustava pasa i mačaka |
Trajanje | 10 sati (4 sati predavanja i 6 sati praktičnog rada uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski, engleski |
Način izvođenja | Klasično i/ili mješovito |
Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa |
|
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Znanja vezana uz osnove endoskopije, uključujući pravilnu pripremu pacijenta za endoskopiju, pozicioniranje pacijenata, odabir veličine endoskopa. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju endoskopskog pregleda probavnog i dišnog sustava. Endoskopsko vađenje stranih tijela. |
Naziv programa: | |
Trajanje | 8 sati (4 sata predavanja i 4 sata praktičnog rada uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski, engleski |
Način izvođenja | Klasično i/ili mješovito |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Znanja vezana uz osnove ultrazvuka, uključujući pravilno pozicioniranje pacijenata, odabir sonde, lokalizaciju i fiziološke osobine pregledavanih organa te prepoznavanje mogućih artefakata. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa ultrazvučnom pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju rutinskih ultrazvučnih pregleda trbušne šupljine. |
Naziv programa: | Klamidioza ptica – značaj, širenje, uzorkovanje i dijagnostika bolesti |
Trajanje | 14 sati (6 sati nastave (4 sata predavanja i 2 sata vježbi) + 8 sati samostalnog rada) |
Jezik | Hrvatski |
Način izvođenja | Klasično, uživo |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici tečaja će moći prepoznati znakove klamidioze u uzgojima ptica kućnih ljubimaca i peradi, izvesti razudbu te odabrati i provesti odgovarajuće uzorkovanje i slanje materijala u svrhu dokazivanja akutne pojave bolesti i provedbe programa kontrole klamidioze u uzgojima i prodaji. Također će moći adekvatno popuniti odgovarajuću popratnu dokumentaciju, propisati i provesti odgovarajuće biosigurnosne mjere i postupke liječenja u uzgojima ptica i peradi, te upoznati vlasnike sa zoonotskim potencijalom ove skupine patogena. | |
Naziv programa: | Zarazne bolesti ptica kućnih ljubimaca – značaj, širenje, uzorkovanje i dijagnostika bolesti |
Trajanje | 16 sati (8 sati nastave (5 sati predavanja i 3 sata vježbi) + 8 sati samostalnog rada) |
Jezik | Hrvatski |
Način izvođenja | Klasično, uživo |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Polaznici tečaja će moći prepoznati znakove najčešćih zaraznih bolesti u uzgojima ptica kućnih ljubimaca, izvesti razudbu te provesti odgovarajuće uzorkovanje i pripremu uzoraka za slanje na laboratorijske pretrage. Također će moći provesti dio laboratorijske dijagnostike pojedinih bolesti, temeljem čega će moći propisati i provesti odgovarajuće biosigurnosne mjere i postupke liječenja u uzgojima ptica, te upoznati vlasnike s mogućim zoonotskim potencijalom pojedinih patogena. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 34 (24 sati nastave +10 samostalnog rada) |
Jezik | Hrvatski |
Način izvođenja | Klasično, na daljinu |
Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa | 2 |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Po završetku programa student će moći: - razumjeti principe profitabilnosti -objasniti ekonomske aspekte sustava proizvodnje stoke - izračunati troškove bolesti i troškove kontrole bolesti - objasniti kriterije za odlučivanje u području zdravlja životinja i kontrole -povezati čimbenike koji utječu na proizvodnju mlijeka na farmi i analizirati ih | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 34 (24 sati nastave +10 samostalnog rada) |
Jezik | Hrvatski |
Način izvođenja | Klasično i na daljinu |
Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa | 2 |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Po završetku programa student će moći: -objasniti ekonomske aspekte sustava proizvodnje stoke - izračunati troškove bolesti i troškove kontrole bolesti - objasniti kriterije za odlučivanje u području zdravlja životinja i kontrole objasniti ciljeve i strategije u ekonomiji suzbijanja bolesti stoke - objasniti alate za ekonomsku analizu kao i alate za procjenu cijena i tržišnih utjecaja stočarskih politika - objasniti primjenu ekonomije u procjeni bolesti i zdravlja životinja | |
Naziv programa: | Programiranje zdravstvene zaštite životinja i procjena troškova |
Trajanje | 50 (15 sati nastave +35 samostalnog rada) |
Jezik | Hrvatski |
Način izvođenja | Klasično i na daljinu, na sastavnici |
Broj ECTS bodova koji se stječu završetkom programa | 3 |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Po završetku programa student će moći: - objasniti ciljeve i strategije u planiranju programa i njihove troškove - objasniti modele za odlučivanje - razlikovati i objasniti statičke i dinamičke modele u programima zaštite zdravlja na razini stada i na farmama - opisati i objasniti strategije prikupljanja podataka -izračunati troškove bolesti i troškove kontrole bolesti - objasniti kriterije za odlučivanje u području zdravlja životinja i kontrole | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 60 h (15 h predavanja, 15 h praktični rad i 30 h samostalni rad na daljinu uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski/engleski |
Način izvođenja | Klasično, na sastavnici, izvan sastavnice |
Razina prema HKO-u |
|
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Samostalno upravljanje reprodukcijom konja sukladno važećem Zakonu o stočarstvu i Delegirane EU Uredbe o zdravlju životinja 2020/686 | |
Naziv programa: | Upravljanje rasplođivanjem konja i napredni pristup rasplođivanju smanjeno plodnih kopitara |
Trajanje | 60 h (15 h predavanja, 15 h praktični rad i 30 h samostalni rad na daljinu uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski/engleski |
Način izvođenja | Klasično, na sastavnici, izvan sastavnice |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Unapređivanje kompetencija iz veterinarske ginekologije i andrologije kopitara temeljem najnovijih znanstvenih i stručnih spoznaja te samostalnog rada polaznika | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 10 sati (4 sati predavanja i 6 sati praktičnog rada uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski, engleski |
Način izvođenja | Klasično i/ili mješovito |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Znanja vezana uz osnove endoskopije, uključujući pravilnu pripremu pacijenta za endoskopiju, pozicioniranje pacijenata, odabir veličine endoskopa. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju endoskopskog pregleda probavnog i dišnog sustava konja. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 8 sati (4 sata predavanja i 4 sata praktičnog rada uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski, engleski |
Način izvođenja | Klasično i/ili mješovito |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Znanja vezana uz osnove ultrazvuka, uključujući pravilno pozicioniranje pacijenata, odabir sonde, lokalizaciju i fiziološke osobine pregledavanih organa te prepoznavanje mogućih artefakata. Vještine stjecanje vrijednih uvida u maksimiziranje kvalitete slike, usvajanje sustavnog pristupa ultrazvučnom pregledu, te razvoj stručnosti u samostalnom izvođenju rutinskih ultrazvučnih pregleda trbušne i prsne šupljine. | |
Naziv programa: | |
Trajanje | 10 sati (6 sati predavanja i 4 sati praktičnog rada uz nadzor) |
Jezik | Hrvatski, engleski |
Način izvođenja | Klasično i/ili mješovito |
Razina prema HKO-u | 7 |
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Znanja vezana uz osnove elektrokardiografskedijagnostike; provođenje pretrage, osnove dijagnostike supraventrikulskih i ventrikulskih tahiaritmija, kao i bradiaritmija. Pristup terapiji najčešćih tahiaritmija i bradiaritmija u pasa i mačaka | |
Naziv programa: | Mikrobiologija hrane u službenim kontrolama objekata koji posluju s hranom životinjskog podrijetla |
Trajanje | 7 sati (4 h predavanja i 3 h problemskih zadataka) |
Jezik | Hrvatski |
Način izvođenja | Klasično, na sastavnici i izvan sastavnice |
Razina prema HKO-u |
|
Cijena (EUR) |
|
Kompetencije koje se stječu završetkom programa: | |
Ovim tečajem će polaznici nadograditi teorijska i praktična znanja iz područja mikrobiologije hrane koja koriste u obavljanju službenih kontrola u objektima u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Navedeno obuhvaća slijedeće cjeline: - mikrobiološke opasnosti u lancu hrane - mikrobiologija u preduvjetnim programima - analiza opasnosti u okviru HACCP planova - mikrobiološka procjena rizika - tehnologije zapreka (hurdle concept) u proizvodnji hrane - studije sukladnosti hrane s mikrobiološkim kriterijima tijekom roka trajanja - epidemiološka istraživanja pri pojavi bolesti uzrokovanih hranom - principi i metode uzorkovanja za mikrobiološka ispitivanja - mikrobiološki kriteriji za hranu - tumačenje laboratorijskih izvješća |