Croaticum

Croaticum - Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik


Croaticum 2018

Croaticum – Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik najstarija je i najveća ustanova na kojoj se poučava te znanstveno i stručno proučava i opisuje hrvatski kao ini jezik. Dio je Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tečaj hrvatskoga jezika za studente iz Ukrajine pod privremenom zaštitom Republike Hrvatske te koji trenutačno studiraju na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

Više možete vidjeti OVDJE.

Croaticum nudi različite vrste tečajeva: Semestralni tečaj hrvatskoga jezika i kulture, Jednomjesečni tečaj hrvatskoga jezika i kulture, Croaticumova ljetna, jesenska i zimska škola hrvatskoga jezika i kulture, Specijalizirani intenzivni tečaj hrvatskoga jezike i kuture, Internetski tečaj hrvatskoga jezika – A1.HR, Individualna nastava hrvatskoga jezik i kulture.

Uz održavanje nastave Croaticum se bavi i znanstvenom i stručnom djelatnosti, a uz znanstvenu i stručnu literaturu redovito objavljuje i udžbenike i vježbenice, svake godine organizira Stručno i znanstveno savjetovanje za lektore hrvatskoga kao inoga jezika (SIH), Croaticumov okrugli stol (COS) na kojem se raspravlja o aktualnim lingvističkim temama te program Kultura u Croaticumu (KUC). Također organizira i kulturološke aktivnosti za svoje polaznike te obavlja testiranje poznavanja hrvatskoga jezika u različite svrhe.

Za više informacija:

Sveučilište u Zagrebu
Filozofski fakultet

Odsjek za kroatistiku
Croaticum - Centar za hrvatski kao drugi strani jezik
Ivana Lučića 3
HR - 10000 Zagreb, Hrvatska

Web: http://croaticum.ffzg.unizg.hr/?lang=hr

Telefon: +385 (1) 4092-068

E-mail: croaticum@ffzg.hr

Dodatne informacije

telefon: +385 1 4092-067
+385 1 4092-068
e-mail: croaticum@remove-this.ffzg.hr
web: http://croaticum.ffzg.unizg.hr/
   


Top