Erasmus Student Network

Erasmus Student Network

Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.

ESN Zagreb nastao je u rujnu 2010. godine pod imenom Zagrebački odbor za razmjene kako bi, uz Ured za međunarodnu suradnju na Sveučilištu u Zagrebu, pomagao na različite načine stranim studentima. Tada se pridružilo 10 do 15 ljudi od kojih je većina imala iskustva sa studentskim razmjenama. U lipnju 2011. je odobren kao Erasmus Student Network Zagreb i od tada Hrvatska sudjeluje u svim ponuđenim aktivnostima Erasmus programa.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom stranom studentu osigurava jednog „buddyja", osobu koja će studentu stajati na raspologanju tijekom njegovog boravka u Zagrebu.  Osim toga, pruža pomoć i odlaznim studentima -  nudi im osnove informacije o Erasmus programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studentata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete zamjene studenata.

ESN Zagreb danas broji oko 80 članova te početkom akademske godine provodi regrutaciju zainteresiranih za rad udruge.

ESN Zagreb je sastavni dio Erasmus Student Networka Hrvatska.

Poštanska adresa:
Erasmus Student Network Zagreb
Sveučilište u Zagrebu
Trg maršala Tita 14
10 000 Zagreb

Dodatne informacije

lokacija: Zvonimirova 8, soba 308c
e-mail: info@esnzagreb.org
web: www.esnzagreb.org


Top