Vijesti

Središnji ured za koordinaciju s knjižnicama

Sveučilište u Zagrebu organizira prvi Tjedan međunarodne razmjene knjižničara / International Library Staff Exchange Week, koji će se održavati od 25. do 29. rujna 2023. u Zagrebu. Svrha je organizacije ovoga uzbudljivoga događaja promicati cjeloživotno obrazovanje knjižničara te razmjenjivati iskustva i znanja o najnovijim trendovima u bibliotekarstvu i informacijskim tehnologijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Organizacijom tjedna knjižničara Sveučilište potiče izvrsnost u svim područjima visokoga obrazovanja i podizanje kvalitete putem međunarodne razmjene i suradnje.

U programu tjedna knjižničara predviđena su izlaganja glavnih govornika, grupne rasprave i prezentacija sudionika, a raspravljat će se o sljedećim temama: otvorena znanost, upravljanje elektroničkim i digitalnim resursima uključujući povezane projekte, knjižnična potpora istraživačima u znanosti i istraživanju (bibliometrija, upravljanje istraživačkim podatcima) i knjižnične usluge u kriznim situacijama. U sklopu programa sudionici će posjetiti nekoliko knjižnica sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. Društveni dio programa uključuje razgled grada Zagreba i posjet muzeju.

Sveučilište u Zagrebu član je UNICA-e, međunarodne sveučilišne mreže sveučilišta europskih glavnih gradova, stoga će poziv za sudjelovanje i prijavni obrazac biti objavljeni i na platformi IMOTION Erasmus staff training http://staffmobility.eu/.

Engleska inačica poziva za tjedan knjižničara s podatcima o prijavi, prijavnim obrascem te rokovima prijave nalaze se na našoj mrežnoj stranici OVDJE.

Program

Za upite i dodatne informacije možete se obratiti Središnjem uredu za koordinaciju s knjižnicama Sveučilišta u Zagrebu; kontakt: Tatijana Petrić, tpetric@remove-this.unizg.hr     Top