Vijest
04.04.2023

EU: informativna kampanja za promicanje hrvatskog jezika kao jednog od 24 službena jezika

Službe za konferencijsko prevođenje Europske komisije, Europskoga parlamenta i Suda Europske unije ovo proljeće organiziraju zajedničku informativnu kampanju za promicanje hrvatskog jezika kao jednoga od 24 službena jezika Europske unije.

Konferencijsko prevođenje je struka i cijenjeno zanimanje koje nudi konkretne mogućnosti za karijeru u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu, a koje zahtijeva pohađanje posebnoga poslijediplomskog studija. Pored drugih sveučilišta u Europi, i Sveučilište u Zagrebu nudi poslijediplomski sveučilišni studij Konferencijskog prevođenja (simultano i konsekutivno).  Budući polaznici i ciljana publika su studenti preddiplomskih ili diplomskih studija svih smjerova sa sveučilišta diljem Hrvatske koji su zainteresirani za ovo zanimanje. Postoji velika potreba za hrvatskim konferencijskim prevoditeljima u europskim institucijama.

Informativna kampanja na društvenim mrežama pokrenuta je 30. ožujka 2023. putem posebnoga profila na Instagramu čiji će se sadržaj dalje širiti na profilima službi Europske unije za konferencijsko prevođenje na Facebooku, InstagramuTwitteru i YouTube-u.

Predviđena su uskoro i dva događanja, webinar 19. travnja i glavno događanje uživo 18. svibnja u Kući Europe u Zagrebu, kojima ćemo vas naknadno detaljnije obavijestiti.

Zanimljive poveznice:

https://www.facebook.com/EPInterpreters/
https://www.instagram.com/ep_interpreters/
https://www.youtube.com/@DGLINCTop