Vijest
27.05.2022

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2022./23.

Sveučilište u Zagrebu objavljuje 1. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2022./23.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2022./23. (kliknuti na tekst, obavezno pročitati cjelokupan tekst Natječaja!)

Obavijest: u subotu 4.6.2022. u jutarnjim / prijepodnevnim satima zbog najavljenog redovnog održavanja online servera moguće su tehničke smetnje vezane uz online prijave na natječaj za Erasmus+ prakse. Prijaviteljima savjetujemo da u slučaju poteškoća pričekaju i pošalju prijave u kasnijem terminu.

Prvi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 12. rujna 2022.- 1. ožujka 2023. (Ovisno o datumu prijave i dostave prijavne dokumentacije, najraniji početak mobilnosti može biti i kasnije od 12.9.2022.* - za detalje, vidjeti tekst natječaja).

Završetak mobilnosti je najkasnije 30. rujna 2023.

Krajnji rok za dostavu dokumentacije: 30.09.2022. do kraja radnog dana, odnosno i ranije ovisno o planu početka mobilnosti (vidjeti tekst natječaja).

Dokumentaciju dostavljaju isključivo koordinatori na fakultetu/akademiji, elektroničkim putem.

Napomena: Postoji mogućnost ranijeg zatvaranja prijava, ovisno o broju zaprimljenih prijava i dostupnosti financijskih sredstava.

Planirana objava parcijalnih rezultata natječaja je na mjesečnoj bazi (za detalje, molimo pogledati tekst natječaja).  

Upozorenje za studente koji planiraju početak mobilnosti u roku kraćem od 3 mjeseca od datuma dostave dokumentacije: zbog vremena potrebnog za obradu prijava i objavu parcijalnih rezultata, moguće je da će ti studenti, u slučaju odabira, potpisivati Ugovore za Erasmus+ stručnu praksu kratkoročno prije odlaska na mobilnost. Posljedično, moguće je da ovim studentima 1. rata stipendije neće moći biti isplaćena na vrijeme.   

DOSTAVA DOKUMENTACIJE:

ECTS koordinator ili nadležni koordinator za međunarodnu suradnju na matičnom fakultetu/akademiji dostavlja prijavnu dokumentaciju elektroničkim putem Središnjem uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu. Krajnji rok za dostavu je 30.09.2022., odnosno i ranije ovisno o planu početka mobilnosti (vidjeti tekst Natječaja).

VAŽNO: Prijavna dokumentacija neće biti razmatrana u slučaju da bude dostavljena izravno od strane studenata Središnjem uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Email upite vezane uz natječaj potrebno je slati koordinatorima koji su zaduženi za ovaj natječaj, na adresu: natjecaj.placement@unizg.hr. Email upiti poslani drugim djelatnicima Središnjeg ureda za međunarodnu suradnju neće biti razmatrani niti prosljeđivani.

Poseban dio Natječaja

1.    Dodatak I – Uputa o znanju jezika i potvrdama

2.    Dodatak II - Studenti s manje mogućnosti

3.    Obrazac – Izjava za studente nižeg socioekonomskog statusa

4.    Online prijavni obrazac za studente: https://zagreb.moveon4.de/locallogin/6283649564d42742f8400277/eng 

5.    Upute za online prijavu

6.    Imena i kontakti ECTS koordinatora akademija i fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

7.    Acceptance Confirmation (ispunjava prihvatna institucija)

8.    Izjava suglasnosti ECTS koordinatora s predloženom Erasmus+ stručnom praksom

9.    Motivacijsko pismo (predložak)

10.  Pojašnjenje mogućnosti razdoblja boravka na praksi za pojedine kategorije prijavitelja

11.  Obrasci vezani za Erasmus+ stručnu praksu ak. god. 2022./23. (poveznica sadrži dokumente pod rednim brojevima 1-3, 5 i 7-10)

Napomena: U slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava, Sveučilište zadržava pravo ranijeg zatvaranja Natječaja, uz obavezu prethodne najave na web stranicama u roku od minimalno 2 radna dana prije ranijeg zatvaranja Natječaja.

*U slučaju da Sveučilište u Zagrebu s nacionalnom Agencijom za mobilnost i programe EU ne sklopi pravovremeno Ugovor o dodjeli financijske potpore koji obuhvaća aktivnosti definirane ovim natječajem, Sveučilište u Zagrebu zadržava pravo odgode početka odobrenih mobilnosti za koje je natječajna dokumentacija pristigla na Sveučilište do 15. lipnja 2022.

Klasa: 605-01/22-03/08
Urbroj: 380-153/131-22-2

Datum: 27. svibnja 2022.Top