Međuinstitucijski sporazumi u okviru Erasmus+ programa

Međuinstitucijski sporazumi u okviru Erasmus+ programa

 

ERASMUS POVELJA ZA VISOKO OBRAZOVANJE

Erasmus povelja za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)) preduvjet je visokim učilištima za prijavljivanje projekata i sudjelovanje u svim aktivnostima novoga sedmogodišnjeg ciklusa Erasmus+ programa 2021.-2027.

Sveučilištu u Zagrebu dodijeljena je nova Erasmus povelja. Središnji ured za međunarodnu suradnju koordinirao je i pisao prijavu za novu povelju.

Naziv institucije: Sveučilište u Zagrebu
Erasmus kod: HR ZAGREB01
Erasmus povelja (ECHE) - hrv. verzija, Erasmus povelja (ECHE) - engl. verzija 
PIC broj (Sveučilište): 999933231 - Zbog specifične strukture institucije, sastavnice mogu imati i svoj vlastiti PIC broj, različit od Sveučilišta, no isti nije primjenjiv za prijave Erasmus+ projekata.
Erasmus Policy Statement 

Program Erasmus+ pruža potporu europskom planu modernizacije i internacionalizacije na području visokog obrazovanja. Prijavljujući se za i potpisujući novu Povelju, Sveučilište potvrđuje da je odluka o sudjelovanju u programu Erasmus+ dio vlastite strategije modernizacije i internacionalizacije. Ova strategija naglašava važnost mobilnosti studenata i osoblja i sudjelovanja u međunarodnim projektima suradnje kako bi se unaprijedila kvaliteta programa visokog obrazovanja i studentskog iskustva. Program Erasmus+ usmjeren je posebice na jačanje kvalitete mobilnosti studenata i osoblja i nadzor institucija koje ih provode.

Najava novog programskog razdoblja za Erasmus+ program za 2021.-2027. godinu. Program je u pripremi.

A. MEĐUINSTITUCIJSKI SPORAZUMI za programske zemlje

B. MEĐUINSTITUCIJSKI SPORAZUMI za partnerske zemlje

Međuinstitucijski sporazumi za partnerske zemlje potpisuju se na razini Sveučilišta u Zagrebu, a temljem iskaza interesa sastavnica Sveučilišta i dogovora s partnerskom institucijom. Više informacija može se zatražiti od projektnog koordinatora za Sveučilište u Zagrebu: Ž. Pitner, erasmus.noneu@remove-this.unizg.hr; Tel: 46 98 105

Kontakt

Kontakt osoba: Renata Hranjec
E-mail: erasmus.coordinator@remove-this.unizg.hr


Top