Vijest
27.04.2018

Veleposlanik Kanade NJ. E. Daniel Maksymiuk posjetio Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je u petak 27. travnja 2018. veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniela Maksymiuka.

Radni sastanak održan je u cilju suradnje i obilježavanja 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kanade. Rektor Boras prihvatio je zamolbu veleposlanika Maksymiuka da Sveučilište u Zagrebu ugosti stručni seminar pod nazivom Canadian Study Seminar koji će se održati 12. svibnja 2018. Seminar koordinira doc. dr. sc. Vanja Polić s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta, koja je također prisustvovala sastanku.

Uzvratno, rektor Boras je pozvao veleposlanika Maksymiuka da se Veleposlanstvo priključi obilježavanju 350. godišnjice Sveučilišta u Zagrebu koja počinje s novom akademskom godinom, a s obzirom na jako dobru akademsku suradnju s kanadskim sveučilištima York, Toronto, Saskatchewan, New Brunswick, McGill, itd.

Uz rektora Borasa, od strane Sveučilišta u Zagrebu sastanku je nazočila dr. phil. Branka Roščić, voditeljica središnjega Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, a iz veleposlanstva Kanade bila je nazočna gospođa Vlatka Ljubenko.

kanadski veleposlanik_travanj2018Top