Vijest
29.07.2021

Uspješno završila još jedna Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture


U petak 23. srpnja 2021. u 12 sati održana je svečana dodjela diploma polaznicima Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture, koju već 30 godina uspješno organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika.

 

Iako u posebnim pandemijskim uvjetima, četiri su tjedna ipak brzo prošla. Kao i prethodnih godina, dani su bili ispunjeni učenjem padeža, glagola, novih gramatičkih pravila, riječi..., ali i smijehom i zabavom. Osim jezičnih znanja, polaznici su stekli nova iskustva i znanja iz hrvatske kulture, povijesti, glazbe, gastronomije...

Uz veliku pomoć i potporu svojih profesora i svih organizatora, 15 odvažnih i vrijednih polaznika iz Austrije, Italije, Mađarske, Ujedinjenoga Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država uspješno je završilo Školu te su se s osmijehom na licu i diplomama u rukama, koje potpisuju rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i voditeljica Škole prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, vratili u svoje matične zemlje ili su nastavili upoznavati ljepote Lijepe Naše.

Svečana dodjela diploma završila je prekrasnom izvedbom pet tradicionalnih hrvatskih skladbi u aranžmanu orkestra Vizin iz Pečuha, čija je članica polaznica Škole, stipendistica Sveučilišta, Míra Zsivkovics, koja je na kraju s orkestrom otpjevala poznatu pjesmu Jedna je Hrvatska.

       
         
       

 

                                  
   

 Top