Vijest
26.09.2023

UNIC: ''Tranzicija i transformacija: budućnost Europskoga sveučilišta''

Četvrta konferencija UNIC-a projekta pod nazivom ''Tranzicija i transformacija: budućnost Europskoga sveučilišta UNIC'' održana je 25. i 26. rujna 2023. u Roterdamu u Nizozemskoj. Izaslanstvo Sveučilišta u Zagrebu predvođeno prof. dr. sc. Juricom Pavičićem, prorektorom za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju i prof. dr. sc. Tomislavom Josipom Mlinarićem, prorektorom za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom predstavnicima Rektorata te profesorima i studentima sa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, sudjeluje u radu Konferencije u organizaciji koordinatora saveza - Sveučilišta Erasmus Rotterdam.

Cilj Konferencije bio je predstaviti rezultate UNIC projektnih aktivnosti u protekle tri godine te predstaviti radni plan aktivnosti u slijedeće četiri godine provedbe UNIC projekta. Očekuje se nastavak uspješno započetih aktivnosti suradnje deset partnerskih sveučilišta kroz razvoj inovativnih metoda podučavanja i učenja, jačanja kapaciteta za prijavu zajedničkih projektnih prijava i razmjene primjera dobre prakse u nastavi i istraživanjima.

UNIC savez, osnažen aktivnim uključivanjem dionika iz civilnoga društva i predstavnicima gradova u kojima UNIC sveučilišta djeluju, doprinijet će rješavanju izazova održivog razvoja i primjeni UNIC vrijednosti uključivosti i raznolikosti.

Više o UNIC Savezu možete pročitati OVDJE.

 

 

 

 Top