Vijest
28.04.2023

UNIC škola izrazite raznolikosti: "Inkluzivno visoko obrazovanje: istraživanje, nastava i podrška studentima"

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 3) od 10. do 12. svibnja 2023. održat će se UNIC škola izrazite raznolikosti (UNIC Superdiversity school) pod nazivom "Inkluzivno visoko obrazovanje: istraživanje, nastava i podrška studentima". Radi se o trodnevnoj edukaciji nastavnika i znanstvenika, administrativnoga osoblja i studenata s ciljem kreiranja praksi i smjernica za transformiranje prakse uključivanja (inkluzivnosti) na UNIC-ovim partnerskim sveučilištima.

Na temelju iskustava šest takvih škola, od kojih svaku organizira drugo partnersko sveučilište, objavit će se "Smjernice za izrazito raznoliku učionicu" u kojima će se utvrditi širok spektar konkretnih praksi kako pripremiti sveučilišta za sadašnjost i budućnost izrazite raznolikosti u Europi. Smjernice će uključiti prakse interakcije u nastavi usmjerene na izrazitu raznolikost, promoviranje interkulturalnih vještina studenata, nastavnoga i nenastavnoga osoblja te istraživača, istraživanja o izrazitoj raznolikosti, predstavljanje izrazite raznolikosti u brendiranju sveučilišta te studentskoj zajednici i slično.

Nadovezujući se na znanje i iskustvo stečeno u prethodnih pet UNIC škola izrazite raznolikosti u visokom obrazovanju, te u skladu s misijom projekta UNIC4ER, Sveučilište u Zagrebu organizira ovu školu s fokusom na izazove i najbolje prakse u provođenju društveno angažiranoga istraživanja i potpori studentima s invaliditetom i poziva zainteresirano nastavno i nenastavno osoblje, studente i istraživače da sudjeluju na UNIC školi te daju svoj doprinos razvoju prakse interakcije u nastavi usmjerene na izrazitu raznolikost.

Izlagači: Prof. dr. sc. Kristina Urbanc (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Irena Majstorović (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), izv. prof. dr. sc. Ksenija Klasnić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), izv. prof. dr.sc. Miroslav Rajter (Sveučilište u Zagrebu), izv. prof. dr. sc. Teo Giljević (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Maja Liković (Društvo multiple skleroze Karlovačke županije), Katarina Strunjak (studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu), Iva Rašić (studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu), Martina Sopta (Centar za rehabilitaciju Zagreb), Ana Smodlaka (Zavod za socijalni rad, Regionalni ured Split), Lea Ećimović (studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), Zrinka Jerčić (studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), Mislav Rajič (student Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) i Viktorija Hadari (studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

PROGRAM (.eng)

Osigurajte svoje mjesto na UNIC školi prijavom na poveznicu. Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do popune slobodnih mjesta.

Za sva pitanja molimo kontaktirati na unic-superdiversity-school@remove-this.unizg.hr!


 

 

 Top