Vijest
19.04.2023

U 16 novih Erasmus+ akademija za učitelje sudjeluje i naš Učiteljski fakultet

Europska komisija odabrala je 16 novih Erasmus+ akademija za stručno usavršavanje učitelja koje će nastavnicima u svim fazama njihove karijere pružiti mogućnosti učenja, a te mogućnosti uključuju mobilnost, platforme za učenje i profesionalne zajednice te će doprinijeti ostvarenju europskog prostora obrazovanja, objavljeno je na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU).

U radu novoizabranih akademija / partnerstava za izvrsnost, u ulozi partnera sudjelovat će i projektni timovi s Učiteljskog fakulteta: na projektu Co-constructing the continuum between initial teacher education and continuous professonal development - ContinueUP s voditeljicom UFZG-ovog tima izv. prof. dr. sc. Višnjom Rajić i na projektu Academy for Creative, Innovative and Inclusive Schools – ACIIS s voditeljicom UFZG-ovog tima, višom asistenticom dr. sc. Mašom Rimac Jurinović.

AMPEU ističe kako će zajedno s 11 akademija odabranih u prvom pozivu koji je bio 2022. godine, nove akademije kroz Erasmus+ projektna partnerstva razvijati europsku i međunarodnu perspektivnu za obrazovanje i karijerno usavršavanje nastavnika u skladu s prioritetima EU-a u području obrazovanja i osposobljavanja. Višejezičnost, jezična svijest i kulturna raznolikost uzet će se u obzir pri promicanju mobilnosti, razvoju platformi za učenje i stvaranju profesionalnih zajednica.

Tijekom tri godine novoimenovane akademije dobit će gotovo 22,5 milijuna eura potpore iz programa Erasmus+. Teme obuhvaćene projektima uključuju vještine vezane uz znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku, kreativnost, uključenost i održivost okoliša.

Više informacija o odabranim akademijama na poveznici.


Izvor fotografije: Luckybusiness @ Adobe StockTop