Vijest
19.11.2016

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena 21. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom dodjelom priznanja, koja je održana u subotu 19. studenoga 2016. u Kinu Studentskoga centra, završena je 21. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić. Na svečanosti su nazočili prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti.

U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika nagrađeni su Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoka škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Priznanje za medijsko praćenje Smotre dobio je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja 21. Smotre Sveučilišta u Zagrebu dodijeljeno je Gradu Zagrebu – Gradskom uredu za zdravstvo. Za najbolje promidžbene materijale nagrađen je Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a za komunikativnost i susretljivost priznanja su dobili Prirodoslovno-matematički fakultet i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Priznanja za najoriginalnije predstavljanje na Smotri ove su godine osvojili Tekstilno-tehnološki fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Za najbolje predstavljanje u kino dvorani nagrađeni su Matematički odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i dr. sc. Matija Babić za prezentaciju Što rade matematičari?, Ekonomski fakultet i izv. prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić za prezentaciju Menadžment promjena – mit ili stvarnost?, te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Bojan Jerbić za prezentaciju S robotima može bolje.

Priznanja za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Učiteljski fakultet i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom prostoru nagrađen je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Za izniman doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Akademija dramske umjetnosti i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

21. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 17. do 19. studenoga 2016. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25). Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila brojna veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz cijele Hrvatske. 

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, ove je godine u sklopu programa Smotre održano više od 50 popularnoznanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom „Najbolje sa Sveučilišta“. Nastavnici i studenti fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu na pristupačan su način u okviru ovoga dijela programa predstavljali inovativne i atraktivne teme i projekte kojima se bave naši istraživači, umjetnici i studenti kako bi posjetitelji – budući studenti Sveučilišta u Zagrebu – dobili informacije o studijima i sveučilišnom životu kojih nema u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama. 

U okviru programa ovogodišnje Smotre posebnim su se programom i aktivnostima zajednički predstavile tri umjetničke akademije koje djeluju u okviru Sveučilišta u Zagrebu (Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija) u Francuskom paviljonu.

Također pokrovitelj Smotre Sveučilišta u Zagrebu, Grad Zagreb, pripremio je niz aktivnosti kojima su budući studenti informirani o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova u Zagrebu namijenjenih mladima i različitim programima savjetovanja.

Tehničku podršku izlagačima 21. Smotre Sveučilišta u Zagrebu osigurao je Sveučilišni računski centar SRCE.

Partner u organizaciji Smotre bio je Studentski centar Zagreb.

Glavni sponzor Smotre bila je Zagrebačka banka d. d. Unicredit Group, zlatni sponzori Privredna banka Zagreb d. d. i Studentski centar Varaždin, srebrni sponzor AVC Zagreb - Audio Video Consulting Zagreb, a ostali sponzori b4b - Business for Business, EURO-UNIT Croatia i Bistra d. o. o.

Medijski partneri Smotre bili su Jutarnji list, Radio Sljeme, Z1 televizija, portal Srednja.hr, Televizija Student, Radio Student  i studentski list Global.Top