Vijest
13.12.2022

Svečana dodjela nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu

Svečana dodjela nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./2022. održat će se u četvrtak 15. prosinca 2022. godine u 12 sati, u Kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić.

Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić na svečanosti će dodijeliti priznanja najboljem sportašu i sportašici te momčadi i ekipi Sveučilišta u Zagrebu.

Također, priznanja će biti dodijeljena i studentima sportašima koji su postigli najbolje rezultate na natjecanjima, održanima u okviru sustava UniSport Zagreb u ukupno 25 sportova. Na tim su natjecanjima sudjelovale ekipe s čak 44 visoka učilišta koja djeluju na području Grada Zagreba.

Svečanu dodjelu nagrada zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Zagrebački sveučilišni športski savez.

Očekuje se da će svečanoj dodjeli priznanja, uz prorektore, dekane i prodekane Sveučilišta u Zagrebu te predstavnike Zagrebačkoga sveučilišnoga športskoga saveza i Grada Zagreba, nazočiti ministrica turizma i sporta prof. dr. sc. Nikolina Brnjac i državni tajnik Tomislav Družak, kao i drugi gosti i uzvanici.

Netom prije svečanosti, na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se svečana sjednica Odbora dodjele nagrada, na kojoj će biti utemeljen Počasni odbor Europskoga sveučilišnoga prvenstva u borilačkim sportovima Combat Zagreb 2023. Riječ je o najvećem europskom sveučilišnom prvenstvu u 2023. godini, domaćin kojega će biti Sveučilište u Zagrebu. Combat Zagreb 2023 održavat će se od 19. do 24. srpnja u četirima dvoranama, a očekuje se da će na natjecanju sudjelovati više od 1200 natjecatelja s više od 400 europskih sveučilišta, koji će svoje snage odmjeriti u džudu, karateu, tekvondou i kikboksu.

Podsjetimo, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu na 5. Europskim sveučilišnim igrama u Łódźu, koje su se održavale od 14. do 31. srpnja 2022., osvojili su najviše nagrada – njih ukupno 14, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Također, iznimni su rezultati u 2022. godinu postignuti na Europskom studentskom prvenstvu u veslanju Istanbul 2022 (dvije medalje) i Svjetskom studentskom prvenstvu u borilačkim sportovima Combat Samsun 2022. (četiri medalje, od kojih dvije zlatne).

Većina najsjajnijih odličja u 2022. godini osvojena je u timskim sportovima, što je najbolji pokazatelj kvalitetnoga i predanoga rada svih trenera i službenih osoba, uključenih u organizaciju i realizaciju sportskih aktivnosti koje se provode na Sveučilištu u Zagrebu.Top