Vijest
23.02.2018

Prof. dr. sc. Damir Boras ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu

Na 7. izvanrednoj (izbornoj) sjednici u petak 23. veljače 2018. članovi Senata Sveučilišta u Zagrebu izabrali su aktualnoga rektora prof. dr. sc. Damira Borasa za rektora Sveučilišta u Zagrebu u narednom mandatnom razdoblju od četiri godine.

Program rektora prof. dr. sc. Damira Borasa 

 

Od ukupno 70 izabranih članova Senata sjednici je nazočilo njih 70. Nakon tajnoga glasovanja u postupku izbora koji je proveden sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu i izbornim uputama, kandidatu je za pobjedu bila potrebna natpolovična većina ukupnoga broja izabranih članova Senata, odnosno 36 glasova.

U izboru su sudjelovala dva kandidata: prof. dr. sc. Damir Boras i prof. dr. sc. Damir Bakić, koji su svoje programe Senatu predstavili 16. veljače 2018. Prof. dr. sc. Damir Boras dobio je 54 glasova, a njegov protukandidat prof. dr. sc. Damir Bakić 15 glasova; 1 je glasački listić bio nevažeći.

Prof. dr. sc. Damir Boras svoj će drugi mandat kao rektor najvećega i najstarijega hrvatskoga sveučilišta započeti s novom obljetničkom 350. akademskom godinom 1. listopada 2018.Top