Vijest
27.05.2014

Predstavnici Ekonomskog fakulteta u posjetu Državnom sveučilištu u Voronježu

Od 19. do 23. svibnja 2014. predstavnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na čelu s prof. dr. sc. Hanom Horak, koordinatoricom Tempus projekta InterEULawEast, posjetili su Pravni fakultet Državnog sveučilišta u Voronježu u Ruskoj Federaciji i samo sveučilište.

Tom je prilikom profesorica Horak održala niz multilateralnih i bilateralnih sastanaka s predstavnicima Pravnog fakulteta i ostalih sastavnica Državnog sveučilišta u Voronježu o mogućim oblicima međuinstitucionalne suradnje između Pravnog fakulteta u Voronježu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okvirima spomenutog Tempus Projekta te o budućoj suradnji dviju institucija u pogledu studentske i nastavničke mobilnosti, izdavaštva i ostalih oblika znanstvenoistraživačke djelatnosti.

U sklopu posjeta prof. dr. sc. Hana Horak održala je gostujuće predavanje studentima i nastavnicima o hrvatskom iskustvu u procesu europske integracije Croatian Experiences in Eurointegration Process, u kojem se osvrnula na razvoj hrvatsko-europskih odnosa u posljednjih dvadesetak godina te na hrvatskom primjeru izložila etape pregovaračkoga procesa Republike Hrvatske na putu k punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Nakon predavanja profesorica Horak odgovarala je na pitanja brojnih zainteresiranih studenata o iskustvima Republike Hrvatske u procesu pristupanja u punopravno članstvo Europske unije.

Trećeg dana posjeta prof. dr. sc. Hana Horak, zajedno s prof. dr. sc. Pavelom Biriukovom i prof. dr. sc. Dmitrijem Galuškom, otvorila Tempus Centar Voronjež, čime je ispunjen i jedan od ciljeva navedenog projekta.

Svečanom otvorenju nazočili su predstavnici Pravnog fakulteta Državnog sveučilišta u Voronježu na čelu s dekanom prof. dr. sc. Valentinom A. Panjuškinom, predstavnici Državnog sveučilišta u Voronježu na čelu s prorektorom za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Olegom N. Belenovom te brojni okupljeni studenti i predstavnici lokalnih medija.

                                


Top