Vijest
06.09.2022

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu

U Kninu je 2. rujna 2022. potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu. Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekanica Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu Lovorka Blažević.

Potpisivanje Sporazuma o suradnji otvara mogućnost provedbe zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata i međusobne razmjene informacija o rezultatima istraživanja i objavljivanju znanstvenih radova u nacionalnim i međunarodnim znanstvenim časopisima, zajedničkoga sudjelovanja i organizacije simpozija i seminara te drugih znanstvenih skupova, izdavanja i razmjene znanstvenih i stručnih publikacija te razvijanja novih metoda poučavanja, poput učenja na daljinu.

Razvijanje suradnje između dviju institucija teži poboljšati kvalitetu visokoga obrazovanja i suradnje između studenata i studentskih organizacija u području akademskih i kulturnih aktivnosti u svrhu razvijanja međukulturalne svijesti neophodne za uspješnu poslovnu komunikaciju na drugim područjima za koje se pojavi zajednički interes.

Uz rektora i dekanicu, potpisivanju Sporazuma o suradnji prisustvovali su: potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, gradonačelnik Grada Knina Mario Ćaćić, sa Sveučilišta u Zagrebu prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, dekanica Prehrambeno – biotehnološkoga fakulteta prof. dr. sc. Jadranka Frece, prodekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije prof. dr. sc. Josip Margaletić i izv. prof. dr. sc. Tomislav Galović s Filozofskoga fakulteta, zatim predsjednica Upravnoga vijeća Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu Ana Marić te prodekanice Veleučilišta prof. dr. sc. Marija Vrdoljak i Anita Pamuković.

2022_Knin_Ugovor o suradnji

 Top