Vijest
24.02.2014

Otvoren Tempus Centar InterEULawEast i održan Zagreb Meeting with Master Students

U sklopu Tempus projekta European and International Law Master Programme Development in Eastern Europe – InterEULawEast na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 13. veljače 2014. svečano je otvoren Tempus Centar InterEULawEast. U idućem razdoblju taj će centar služiti kao mjesto susreta predstavnika akademske zajednice i polaznika poslijediplomskih studija, koji će biti posvećeni tematici razvoja interdisciplinarnog proučavanja europskog i međunarodnog prava.

Tom prigodom, u organizaciji koordinatorice projekta prof. dr. sc. Hane Horak i njezina tima s Katedre za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održan je i međunarodni skup Zagreb Meeting with Master Students. U ime Uprave fakulteta skup su otvorili prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekan za znanstveno-istraživački rad i administraciju, i prof. dr. sc. Hana Horak kao koordinatorica projekta.

Ovom događanju, kojim je i službeno pokrenut ciklus događanja posvećenih širenju znanja o europskom pravu i europskim integracijama u zemljama Istočne Europe, nazočilo je više od trideset sudionika iz Hrvatske te zemalja partnera u navedenom projektu – Ruske Federacije i Ukrajine. Uz Georgija Mirzojana, predstavnika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, savjetnika za gospodarska pitanja pri Veleposlanstvu Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, skup su svojim dolaskom uveličali predstavnici akademske zajednice iz redova profesora i asistenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Centra za poslijediplomske studije, Knjižnično-dokumentacijskog centra, Ureda za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i polaznici doktorskog studija, poslijediplomskih specijalističkih studija, diplomskog i dodiplomskog studija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Svoja izlaganja održali su ugledni stručnjaci, profesori Dmitriy Galushko i Pavel Biriukov sa Voronješkog državnog sveučilišta, Ruska Federacija, profesor Rustem Davletgildeev s Kazanškog saveznog sveučilišta, Ruska Federacija, profesor Viacheslav Tuliakov s Nacionalnog sveučilišta „Akademija pravnih znanosti Odesa“, Ukrajina. Posebno značajan doprinos ovome skupu dali su studenti iz Ruske Federacije i Ukrajine, koji su izložili svoje radove o europskim integracijama i međunarodnom pravu.

Taj je skup bio prilika da se okupljeni bolje upoznaju ne samo s pravnim i gospodarskim aspektima integracijskog procesa zemalja Euroazije nego i s pitanjima s kojima se suočavaju na tom putu, a studenti s ciljevima i konceptom samog projekta.

Svojim međunarodnim karakterom i interdisciplinarnošću pridonosi promociji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u zemlji i inozemstvu te ga čini važnom karikom u hrvatskoj znanosti i važnim mjestom izvrsnosti na europskoj i svjetskoj karti visokoškolskih ustanova.
    
                              
                      Top