Vijest
14.02.2023

Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2022./2023.

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj 5. sjednici održanoj 14. veljače 2023. donio Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. godinu 2022./2023.

Prijave počinju 15. veljače u 12 sati i traju do 10. ožujka 2023. do 24 sata. Obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI).

Poveznica na aplikaciju

Stipendije Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2022./2023. dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:

A.  stipendije za izvrsnost ‒ studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija)
B.  stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija)
C.  stipendije uspješnim studentima športašima (10 stipendija)
D.  stipendije za studente slabijega socioekonomskoga statusa (100 stipendija)
E.   stipendije za studente umjetničkoga područja (20 stipendija).

Sveučilište je prepoznalo važnost vrednovanja izvrsnosti studenata umjetničkog područja kroz dodatna postignuća i nagrade koje osvajaju, a ne samo kroz ocjene i ostvarene ECTS bodove, te je otvorilo dodatnu (E) kategoriju u kojoj  se za stipendiju mogu prijaviti studenti umjetničkih akademija te Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta koji su za vrijeme studiranja osvojili  nagrade i priznanja - gradske, nacionalne i međunarodne razine, nominacije za nagrade najviše nacionalne i međunarodne razine ili su sudjelovali u relevantnim projektima od visoke umjetničke vrijednosti. Unutar E kategorije se dodjeljuje 20 stipendija.

Iznos stipendije je uvećan, te za ovu akademsku godinu iznosi ukupno 1.500,00 EUR.

Molimo studente da pažljivo pročitaju tekst Natječaja i provjere zadovoljavaju li kriterije u kategoriji za koju se prijavljuju (prijava je moguća samo u jednoj kategoriji).

Dodatne informacije dostupne su OVDJE.Top