Vijest
03.04.2023

Natječaj za akademsku mobilnost u 2023. godini (drugi krug)

Sveučilište u Zagrebu raspisuje

NATJEČAJ ZA AKADEMSKU MOBILNOST U 2023. GODINI (drugi krug)

prema sljedećim stavkama:

b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili sastavnica imaju sklopljen međuinstitucijski sporazum)

c) mobilnost doktorskih studenata Sveučilišta u Zagrebu (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima)

Skrećemo pažnju da se sve mobilnosti iz ovoga kruga mogu ostvariti od 1. srpnja 2023. do 31. prosinca 2023. godine.

Napomene:

  • U stavci c), zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, iznimno odobrava sudjelovanje u online verzijama znanstveno-stručnih skupova za koje su se kandidati prijavili.
  • Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja RH od 17. ožujka 2022. preporuča se suzdržati se od svake suradnje s ruskim ustanovama u visokom obrazovanju i znanosti.

Podsjetnik: Kandidati se prvo prijavljuju online, a zatim natječajnu dokumentaciju dostavljaju matičnoj sastavnici do internog roka koji je zadala sastavnica.

Rokovi za prijavu:

  • za kandidate: kandidati se mogu prijaviti online do zaključno 19. travnja 2023. do 12 sati. Kandidati dostavljaju svoju online prijavu zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom svojim matičnim sastavnicama koje određuju interni rok za prijavu. Online prijavu nije potrebno printati niti potpisivati (provjeriti internu proceduru na sastavnici).
  • za sastavnice: sastavnice dostavljaju rang-liste za stavke b) i c) Središnjem uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu isključivo na akademska.mobilnost@remove-this.unizg.hr do zaključno 27. travnja 2023.


Privitci:

 

KLASA: 605-01/23-04/01

URBROJ: 251-25-16/10-23-2Top