Vijest
27.09.2023

Studentski inovacijski dan – (i-Day)!

Kreativan si student, imaš puno ideja no ne znaš kako bi ih proveo u djelo, nedostaje ti tehničkoga znanja, imaš tremu? Prijavi se na peti po redu EIT Health i-Day te potakni u sebi inovativni duh u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenoga sustava. Na događanju, koje će se održati 25. i 26. listopada 2023. na Sveučilištu u Zagrebu (zgrada SEECEL, Radoslava Cimermana 88), prijaviš li se, imaš priliku pridružiti se studentima iz različitih područja te ćete zajedno, uz motivaciju i stručno znanje mentora, naći rješenja nekih zdravstvenih izazova.

Ovogodišnjih izazovi i‑Day-a su:
1. Kako povećati broj mladih darivatelja krvi?
2. Intraoperativno snimanje složenih operacija na srcu djece
3. Kako stvoriti učinkovit javni sustav za promicanje vještina oživljavanja?

Izazove će predstaviti vrhunskih stručnjaci i znanstvenici, a mentori će vas upoznati s praktičnim alatima za inovacije, pristupom rješavanju izazova (design thinking metodologija) i predstavljanje ideja (pitching). Kreirat će se multidisciplinarni timovi koji će iznositi svoje ideje i rješenja, a ocjenjivat će ih komisija stručnjaka koja koristi standardizirane kriterije bodovanja. Tri najbolja tima očekuju vrijedne nagrade. Pobjednički će tim biti nagrađen i sudjelovanjem na međunarodnoj pozornici, pod nazivom Winners’ Eventu, gdje će se natjecati protiv pobjedničkih timova iz drugih država. Također, dobit će podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu.

Kome je namijenjeno?

Za sve studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija koje zanimaju inovacije u zdravstvu. Ne trebaju vam nikakve posebne vještine ili prethodno iskustvo u inovacijama, poduzetništvu ili zdravstvu. Nema akademskih zahtjeva i studenti svih disciplina i studija su dobrodošli da se pridruže!

Razlozi za prijavu:

  • razvijte inovativni zdravstveni proizvod ili uslugu
  • steknite znanja o alatima za inovacije: design thinking & pitching
  • umrežavanje: povežite se s predstavnicima javnog sektora i industrije i upoznajte kolege iz raznih studijskih programa
  • natječite se za pobjedu: Pobjednici Zagreb i-Day-a bit će pozvani da se prijave za europsko natjecanje studenata
  • gradite svoj životopis: Sudionici će dobiti EIT Health Certificate
  • vrijedne nagrade

Program
25. listopada 2023. – priprema, od 17.00 do 19.30 sati
26. listopada 2023. – radionica, od 8.30 do 19.30 sati

Prijave za natjecanje su već otvorene, prijaviti se možete OVDJE.

Više informacija o natjecanju i na našim mrežnim stranicama i društvenim mrežama i EIT Health organizacije.

Pitanja nam pošalji na e-mail: iday@remove-this.unizg.hr

Pridruži nam se, provedi kreativan dan, i možda baš ti budeš dio pobjedničkoga tima!Top