Vijest
29.03.2023

Studenti RGNF-a putuju u SAD na svjetsko finale u kvizu znanja

Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je 10. tradicionalni međunarodni studentski energetski kongres (ASEC 2023) koji je organizirala, uz pomoć Fakulteta, studentska sekcija međunarodne udruge SPE - Society of Petroleum Engineers pod nazivom University of Zagreb SPE Student Chapter.

U sklopu Kongresa održano je Prvenstvo Europe u studentskim radovima na prijediplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini. Najveći interes kod stranih i domaćih studenata pobudilo je europsko prvenstvo u kvizu znanja pod nazivom Petrobowl na kojemu su sudjelovale ekipe s 13 europskih sveučilištaPrvo mjesto je osvojila ekipa SPE Student Chapter - IFP School iz Francuske dok je drugo mjesto osvojila ekipa SPE Petroleum - Gas University of Ploiesti Student Chapter iz Rumunjske.

Ono što je najvažnije da je RGNF ekipa University of Zagreb SPE Student Chapter osvojila broncu i na taj način se plasirala na svjetsko finale među 32 ekipe koje će se održati u listopadu ove godine u teksaškom gradu San Antonio u SAD-u. Ekipu čine: Ivan Velić, Stipe Šućur, Luka Zrilić i Filip Mateševac, studenti prve i druge godine diplomskoga studija naftnoga rudarstva na RGNF-u.

Ovo je još jedan veliki uspjeh naših studenata koji su svojim plasmanom u finale zasigurno povećali vidljivost i prepoznatljivost Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu. Čestitamo im njihovim strukovnim pozdravom "Sretno"!Top