Vijest
15.04.2014

Studenti FER-a u obrani prvog mjesta na međunarodnom natjecanju

Na međunarodnom sveučilišnom natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta Elektrijada 2013., koje je prošle godine održano u Siofoku (Mađarska), studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su zapažene rezultate. U konkurenciji tisuću studenata s trinaest elektrotehničkih fakulteta iz regije FER je zauzeo 1. mjesto u natjecanjima u znanju, 1. mjesto u natjecanjima u sportu te 1. mjesto u generalnom plasmanu fakulteta.

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na kojem se već 50-ak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od tisuću studenata, pa je ovo natjecanje zapravo najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

Svrha je Elektrijade kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, a kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. U svakoj disciplini FER predstavljaju najbolji studenti izabrani na temelju uspjeha na fakultetu, međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijskim ispitima.

Na Elektrijadi 2014. koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska) ferovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu i tako promicati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima. Time bi pokazali da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata i djelatnika FER-a.

Pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednika RH, uprava FER-a predvođena dekanom prof. dr. sc. Nedjeljkom Perićem, zajedno s tvrtkama partnerima, omogućit će natjecateljima FER-a da i ove godine sudjeluju u promicanju znanja, struke i sveučilišnog sporta.

                 Više informacija možete naći na mrežnim stranicama www.fer.hr/elektrijada        


Top