Vijest
14.03.2023

Otvorene prijave za Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023 konferenciju

Sveučilišni računski centar (Srce) od 28. do 30. ožujka organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju projekta "Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)". Konferencija će se održati u prostorima Mozaik Event Centra i  Sveučilišnog računskog centra pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Rektorskog zbora Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)

Digitalna transformacija visokog obrazovanja i obrazovnih procesa jedan je od ključnih prioriteta Srca, zbog čega će se ovogodišnja Konferencija temama iz područja visokog obrazovanja baviti u čak pet tematskih blokova. Tematski blokovi na konferenciji su: Katalog usluga HR-ZOO, Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju, Iskoraci u administraciji studenata, e-Sveučilišta, Kvantne komunikacije, Znanstveno izdavaštvo i Hrčak, Informacijska podrška mobilnosti u Europi, Digitalna pristupačnost za bolje iskustvo učenja i CroRIS i Znanstveno tehnologijsko predviđanje.

Uz već najavljena dva pozvana predavanja koja će održati dr. sc. Eng Lim Goh i dr. sc. Giorgio Rossi, program ovogodišnje konferencije sadrži 13 radionica koje će se održavati tijekom prvog dana i deset tematskih blokova tijekom kojih će se održati više od 30 predavanja i četiri panela te će biti predstavljeno 28 poster prezentacija. 

Kako je konferencija Srce DEI 2023 ujedno i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak, tijekom prvog dana konferencije bit će organizirano svečano obilježavanje puštanja u rad nove generacije nacionalne e-infrastrukture Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka dok ćemo drugog dana predstaviti usluge izgrađene na resursima HR-ZOO.  

Još jedna posebnost ovogodišnje konferencije je i održavanje nacionalnoga tripartitnoga sastanka Europskog oblaka za otvorenu znanost - EOSC-a koji će se održati trećega dana Konferencije. 

PROGRAM Konferencije

Prijaviti se možete OVDJE. 

Više možete vidjeti OVDJE.Top