Vijest
24.11.2022

"OSI – Otkrij, Spoznaj, Iskusi!"

U petak 2. prosinca 2022. od 16 do 21 sat u dvorani PAUK Studentskoga doma Stjepan Radić drugu godinu za redom održat će se projekt "OSI - Otkrij, Spoznaj, Iskusi!" u organizaciji Studentskoga zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Njegova je temeljna svrha obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i to kroz edukaciju studentske populacije o određenim teškoćama s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju.

Svjesni da je iskustveno učenje jedan od najkvalitetnijih i studentima najatraktivnijih načina učenja, OSI nije tip još jednoga u nizu predavanja punog stručne terminologije već su to edukativno-iskustvene radionice koje provode studenti ERF-a. Osim informacija predstavljenih na svima razumljiv način, pripremaju i mnoštvo zanimljivih aktivnosti poput poligona i simulacija oštećenja.

Jedno od osnovnih načela kojima se Fakultet vodi pri provedbi svojih projekata je "ništa o nama, bez nas" i upravo zato u proces izrade i provedbe radionica uključene su i osobe s invaliditetom od kojih će dio prisustvovati na samom projektu. Studenti će kroz razgovor s osobama imati priliku dobiti sliku inkluzije kakva bi zaista trebala biti i kakva ona trenutno jest.

Svrha ovoga projekta nije "još jedan informativni letak" ili humanitarna akcija, već omogućiti studentima da se upoznaju sa stvarnim osobama i na vlastitoj koži iskuse djelić njihova iskustva. Želja je preusmjeriti fokus s pojma invaliditet na OSOBU s invaliditetom i teoriju spojiti s praksom.

Dođite i posjetite ovo događanje jer tek kada znamo i razumijemo - možemo uistinu prihvatiti.

OSI pozivnica 2022.Top