Vijest
16.06.2015

Okrugli stol 'Nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti i akcijski plan za njezinu provedbu'

Okrugli stol Nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti i akcijski plan za njezinu provedbu održat će se u srijedu 17. lipnja 2015., s početkom u 10 sati u dvorani D1 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Svrha održavanja okrugloga stola je predstaviti široj javnosti izrađeni Nacrt nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti i akcijskog plana za njezinu provedbu, osobito opće i posebne ciljeve za koje je ocijenjeno da su od strateškog interesa za Hrvatsku u pitanjima kibernetičke sigurnosti.

Krajnji cilj koji se želi postići prijedlozima u Nacrtu strategije sukladan je Strategiji kibernetičke sigurnosti Europske unije i usmjeren punom osposobljavanju i međusobnoj koordinaciji svih sektora društva, u svrhu učinkovite provedbe zakona i zaštite demokratskih vrijednosti u virtualnoj dimenziji današnjega društva. Vrlo složeno područje kibernetičke sigurnosti obuhvaća sve segmente društva i široko nadilazi usko tehničku problematiku iz koje je nekoć proizašlo brzim razvojem interneta i prateće informacijsko-komunikacijske tehnologije. Stoga je temeljno pitanje kibernetičke sigurnosti prije svega organizacijsko pitanje koje se Nacrtom strategije rješava boljim i učinkovitijim povezivanjem svih segmenata društva, koristeći pritom u najvećoj mogućoj mjeri već postojeća tijela i njihove propisane nadležnosti.

Internetsko savjetovanje o ovim aktima provedeno je u razdoblju od 27. travnja do 27. svibnja 2015., a cilj ovoga okrugloga stola jest dodatno potaknuti otvorenu javnu raspravu o predloženom tekstu Strategije i akcijskog plana za njezinu provedbu, prije njihova upućivanja u daljnji postupak donošenja.

Okrugli stol organiziran je u suradnji Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Više o okruglom stolu možete saznati ovdje.

Nacrt prijedloga Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti dostupan je ovdje.

Bit će ga moguće i pratiti uživo na sljedećoj poveznici: http://mediaserver.lss.hr:4444/NSKS, a pitanja se mogu slati elektroničkom poštom na adresu: nsks@remove-this.lss.hr.Top