Vijest
24.05.2023

Održana Kampusijada pod sloganom "od studenata za studente"

Najveće studentsko-sportsko natjecanje -  Kampusijada pod sloganom "od studenata za studente - održano je protekloga tjedna 18. i 19. svibnja 2023. na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, koju niti vremenske (ne)prilike nisu spriječile.

Program je počeo prigodnim govorima predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fakulteta hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti te Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom dva dana Kampusijade studenti su se natjecali u ukupno dvanaest sportskih disciplina i aktivnosti. Odigravali su se nezaobilazni turniri u nogometu, košarci, odbojci i graničaru, kao i turniri u stolnom nogometu i stolnom tenisu, šahovski turnir te apsolutni hit svake Kampusijade, Beerpong. Ljubitelji kartanja okušali su se u beli, briškuli i trešeti, a uz raznovrsni set pitanja održan je kviz znanja u suradnji s Kvizilijadom.

Na navedenim sportovima i aktivnostima sudjelovalo je oko 650 natjecatelja, a tijekom dva dana na Kampusijadu je stiglo gotovo 1400 posjetitelja.

Osim sportskih aktivnosti, posjetitelji su uživali u zabavnom programu za koji su se pobrinuli studentski bend Desna noga jednoroga te zagrebački duo Iggy Biznis i Džoni Paranoja, poznati kao 2 kitice. Studenti i posjetitelji educirali su se na štandovima Zaklade Petrin korak, a Kampusijadu su posjetili i promotori Red Bulla. Za sigurnost studenata i posjetitelja brinulo se Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb. Nakon sportskih aktivnosti i zabavnog programa tijekom dana, svojevrsno zatvaranje ovogodišnje Kampusijade obilježio je afterparty u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Najboljim natjecateljima dodijeljene su vrijedne nagrade sponzora Kampusijade: HADO, Padel.hr, FoanSaky putovanja, Amazinga, Muzej Iluzija, ClueGo Escape Room, Decathlon uz potporu Zaklade Petrin korak, Elipsa s.z. te AS usluge.

Kampusijada se održala u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i njihovih studentskih zborova u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu te Sveučilištem u Zagrebu. Za pripremu i realizaciju događaja pobrinuli su se vrijedni studenti volonteri te Organizacijski odbor Kampusijade u sastavu studenata tri fakulteta Znanstveno-učilišnoga kampusa Borongaj. 

U nastavku donosimo rezultate i pobjedničke ekipe ovogodišnje Kampusijade:

Nogomet

 1. Aajde (FPZ, FSB)
 2. Makedonci (FPZ)
 3. Atomski FHS (FHS)

Odbojka

 1. Grgur Brenčić (FER)
 2. Looney Tunes
 3. Quattro20 (FPZ)

Košarka

 1. Ciglari (FSB)
 2. Team BD (KIF)
 3. Viropazar (EFZG)

Graničar

 1. Burazeri (EFZG, GFZG, TZV, ZVU)
 2. Donji psi
 3. Ouslanderi (FHS)

Beerpong

18.5.

 1. Binom
 2. Mokra braća
 3. Dalmatinska kvinoja

19.5.

 1. Budva boys
 2. 2 cigle
 3. Alhamdulillah

Stolni tenis

18.5.

 1. Budva boys
 2. Dupli dva
 3. Upravo se upoznali

19.5.

 1. Tovari
 2. Bijeli lotus
 3. Votka i gin

Stolni nogomet

18.5.

 1. Vahta
 2. Lapad
 3. Cabrones

19.5.

 1. Nosorog
 2. Budva boys
 3. Regina

Šah

 1. Karlo Đukin
 2. Luka Bilić
 3. Luka Pavić

Briškula

19.5.

 1. Spliće
 2. Rade
 3. Tovari

Bela

18.5.

 1. Krampusijada
 2. Burazeri
 3. Bzzz

19.5.

 1. Šoljani
 2. Kes&Zow
 3. Rizlice

Trešeta

 1. Tovari
 2. Rade
 3. Spliće

Kviz

 1. Napučene usnice
 2. Stairway Tuchel
 3. Stosedmica

 

Ovim putem dodatno bismo zahvalili Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Fakultetu prometnih znanosti, Fakultetu hrvatskih studija, Sveučilištu u Zagrebu, Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu, Zakladi Petrin korak, klubu Boogaloo, GDCK Zagreb, svim sponzorima i pokroviteljima kao i medijima što su nam pružili podršku u ostvarivanju ovogodišnje Kampusijade.

 

 

 

 Top