Vijest
18.11.2014

Održan Sajam ideja 2014.

Sajam ideja 2014., održan 22. listopada 2014. u organizaciji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske gospodarske komore, pobudio je veliko zanimanje znanstvenika i studenata s Fakulteta te predstavnika gospodarstva.

Na Sajmu, koji je održan u sklopu obilježavanja 95. obljetnice FKIT-a, znanstvenici s Fakulteta, studenti, inovatori i gospodarstvenici održali su predavanja o temi Sinergija hrvatske znanosti i industrije.
Održana su 42 posterska i 11 usmenih priopćenja, uz osam izlagačkih mjesta, a otprilike 25 posto priopćenja bilo je iz industrije. Sajam su medijski popratili televizija, novine i radio.

U sklopu Sajma dodijeljene su i dvije nagrade studentima FKIT-a za njihove radove u kategorijama Nagrada za najbolji studentski rad napravljen u suradnji s industrijom i Nagrada za rad s potencijalnom primjenom u industriji.

              


Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga pohvalio je organizatore Sajma ideja te iskazao interes Sveučilišta da u tu aktivnost uključi ostale fakultete.

Istaknuo je da potrebu za pronalaženjem novih tržišta na kojima ćemo prezentirati nove ideje i inovacije u funkciji daljnjeg razvoja gospodarstva.

                                                 


Osnovna je namjera Sajma ideja intenzivirati međusobno neposredno druženje profesora i studenata s gospodarstvenicima iz područja djelokruga rada FKIT-a. Cilj je inicirati pokretanje ciljanih znanstvenih istraživanja i rješavanje problema s postojećim tehnološkim procesima kako bi se unaprijedio i inovirao rad gospodarstva, što bi ga učinilo znatno konkurentnijim na globalnom tržištu. Predstavljena bi istraživanja tako ojačala postojeće ili potaknula pokretanje u potpunosti novih suvremenih proizvodnih procesa.

                               


Top