Vijest
15.10.2021

FOI-jev jubilarni 10. Tjedan karijera

U organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu od ponedjeljka do petka, 18. do 22. listopada 2021., održat će se jubilarni 10. po redu Tjedan karijera.  

Suočeni s glavnim pitanjima – kako povezati studente i poslodavce te kako studentima prenijeti konkretna znanja i pripremiti ih za nove izazove koji im slijede – u samim počecima na FOI-ju je organiziran Dan karijera. Tijekom vremena događanje se razvilo u višednevno, pokriva tehnološke i poslovne teme, te na FOI dovodi poznata imena bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu i poslodavaca. Studentima je pak to jedinstvena prilika za prve karijerne korake.

FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca.

Ovogodišnji Tjedan karijera na FOI-ju ugošćuje gotovo 60 poslodavaca i studentima nudi preko 120 različitih aktivnosti! Kroz pet dana poslodavci će se predstaviti kroz sljedeće aktivnosti:

  • 4 panel diskusije na stručne teme
  • 27 radionica
  • 56 poslodavca na Karijernom španciru, odnosno mogućnosti za neformalno umrežavanje studenata s poslodavcima u razgovorima 1 na 1
  • 3 pozvana predavanja međunarodnih stručnjaka
  • 4 online pitcha
  • 16 predstavljanja tehnologija i projekata poslodavaca
  • 1 tech show

Prateći tehnološke trendove, FOI je ovogodišnje otvorenje Tjedna karijera odlučio posvetiti nikad aktualnijoj temi umjetne inteligencije. U ponedjeljak, 18. listopada, s početkom u 10 sati uvodno predavanje na temu „People&Robots: what's next?“ održat će uspješni FOI alumni MATIJA KOPIĆ, suosnivač i direktor hrvatskoga proizvođača autonomnih logističkih robota Gideon Brothers. Nedavno je tvrtka zaključila dokapitalizaciju serije A, vrijednu 31 milijun dolara, odnosno 25,4 milijuna eura, a sredstva su ciljano primijenjena za ubrzani razvoj, istraživanje i komercijalizaciju autonomnih mobilnih robota, kao i internacionalizaciju poslovanja.

Nakon uvodnog predavanja, s početkom u 10.30 sati započet će panel diskusija „AI@foi.unizg.hr“ pod moderiranjem Jana Štedula (Mindsmiths), a na kojoj će, uz Matiju Kopića, sudjelovati i Dražen Orešćanin (Poslovna inteligencija), Hajdi Ćenan (airt; CroAI), Marko Velić (Photomat) i Tajana Šokec Šelimber (KAIZEN IT). Svim zainteresiranima bit će omogućeno praćenje uvodnog predavanja i panel rasprave putem prijenosa uživo!

Istoga dana, od 12 do 15 sati u dvorištu Fakulteta zainteresirani će moći pogledati zabavnu stranu tehnologije poput 3D printera, dronova, igrica i optičkih naočala na FOI-jevom Tech showu!

Tjedan karijera omogućuje studentima svih godina i smjerova FOI-ja da iskoriste jedinstvenu priliku i povežu se s budućim poslodavcima već tijekom fakultetskih dana. Studenti ga prepoznaju kao idealno mjesto za dogovor oko obavljanja stručne prakse ili koriste za pronalazak studentskog zaposlenja, a poslodavci prepoznaju i potvrđuju njegovu vrijednost kontinuiranim dolascima. Kroz 5 dana studenti na raspolaganju imaju jedinstvenu priliku za usvajanje znanja iz prakse, pripremu za ulazak u poslovni svijet i jačanje vlastitih kompetencija kojima postaju konkurentniji i atraktivniji na tržištu rada.

Više informacija o programu i aktivnostima Tjedna karijera dostupno je ovdje.Top