Vijest
27.04.2023

Fakultet filozofije i religijskih znanosti prvi je zagrebački fakultet u cijelosti obnovljen od potresa

Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prva je visokoobrazovna institucija na zagrebačkom području u cijelosti obnovljena od potresa sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Obnova je bila vrijedna 6,2 milijuna kuna, odnosno 824 tisuće eura. Cjelovito su obnovljene zgrada Fakulteta i knjižnica Juraj Habdelić.

Rečeno je to na svečanoj konferenciji za medije, održanoj 25. travnja u dvorani Fakulteta. Nazočili su ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Hrvoje Meštrić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale Zagrebačke nadbiskupije msgr. Zlatko Koren, dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti prof. dr, sc. Ivan Šestak te konzultant Fakulteta za projekt obnove Mladen Omerznel.

Dekan Ivan Šestak u svom je uvodnom obraćanju zahvalio svima koji su omogućili da se projekt izvede u roku te je naglasio važnost solidarnosti koja se tijekom obnove pokazala na razini Hrvatske i EU. Čestitao je svima uključenima u ovaj proces obnove na odličnom i u roku obavljenom poslu.

Rektor Stjepan Lakušić se prisjetio potresa istaknuvši da su djelatnici Građevinskoga fakulteta, čiji je on tada bio dekan, učinili prve korake i prvi elaborat vezan uz postojeće stanje i odredili daljnje smjernice te čestitao i Ministarstvu na dobro pripremljenom javnom pozivu. Naveo je, također, da su u procesu obnove još 22 fakulteta – njih desetak u opsežnim radovima cjelovite obnove, a ostali u fazi odabira izvođača ili izrade dokumentacije.Top