Vijest
26.04.2023

Empowering Dance 2*

Međunarodni Erasmus+ projekt Empowering Dance 2* poziva Vas na plesno multimedijalno događanje u petak 28. travnja 2023. od 19 do 21 sat u Francuski paviljon Studentskoga centra Zagreb (Savska Cesta 25).  Radionica je namijenjena svima, osobito zainteresiranim i znatiželjnim pojedincima kojima je kreativnost bitan poticaj u vlastitoj praksi! 

Otkrijte, utvrdite, proširite svoje umjetničke vještine kroz aktivno učešće u besplatnoj radionici suvremenog plesa uz potporu vizualnih poticaja. Prepoznajte i kroz plesnu praksu razvijte svoju radoznalost, kreativnost, empatiju, komunikativnost, inovativnost… Otkrijte svoje meke vještine, socijalne i emocionalne, neophodne za osobni i profesionalni razvoj u 21. stoljeću. Brojne studije utvrđuju da su upravo one jedne od najznačajnijih i najpotrebnijih vještina u razvoju pojedinaca i zajednice. Utvrdite blagotvoran utjecaj plesa sudjelujući na posljednjoj u nizu radionica međunarodnoga projekta Empowering Dance 2*.

Plesne umjetnice i pedagoginje Gordana Svetopetrić, Irena Mikec, Eni Vesović i Normela Krešić Vrkljan, u suradnji sa studenticama Nastavničkoga odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Margaretom Belančić i Bernardicom Svaguša, povest će vas kroz ovo kreativno putovanje otkrivanja mekih vještina u inspirativnom prostoru Francuskoga paviljona u Zagrebu. Radionica, potaknuta interaktivnim istraživanjem između suvremenoga plesa, mekih vještina i vizualnih umjetnosti pružit će iskustvo spoznaje vlastitog i drugih tijela u vremenu i prostoru kao sigurnom okruženju bez prosudbe i kompeticije. Sudionici radionice će uz verbalne i taktilne upute, kroz individualne i skupne zadatke, putem improvizacije stvarati nova iskustva te istražiti splet vještina za daljnju upotrebu u vlastitoj kreativnoj praksi.

Bit će predstavljen i digitalni priručnik Digital guidebook Soft Skills in Dance kao rezultat dvogodišnjega međunarodnog istraživanja u kojem su sudjelovali i voditelji radionice, a u okviru projekta Empowering Dance 2* uz potporu EU programa Erasmus+. Vizualni doprinos priručniku, pod mentorskim vodstvom izv. prof. art Danka Friščića sa Slikarskoga odsjeka, uz Margaretu Belančić i Bernardicu Svagušu, dali su i studenti Odsjeka za animaciju i nove medije Nikolina Žabčić i Eugen Bilankov.

POZIVNICA

Broj mjesta na radionici je ograničen! Registrirati se možete na e-adresu : hipptsp@remove-this.gmail.com

Radionica se održava uz potporu i u suradnji s Francuskim paviljonom, Studentski centar Zagreb - Sveučilište u Zagrebu.

Partneri u projektu su: B-Motion festival, Bassano del Grappa, Italija; Dansatelier, Rotterdam,
Nizozemska; Roehampton Univerity, London, Velika Britanija; La Briqueterie, Paris, Francuska; K3,
Hamburg, Njemačka; Hrvatski institut za pokret i ples, Zagreb i naravno- Akademija likovnih
umjetnosti u Zagrebu, Hrvatska.Top