Vijest
17.11.2015

Doktorske i poslijedoktorske stipendije "Eugene Ionesco" 2015-16

Raspisan je međunarodni natječaj za doktorske i poslijedoktorske stipendije „Eugen Ionescu“ namijenjen nastavnicima, istraživačima i doktorandima koji se žele usavršavati od 3 do 6 mjeseci na jednom od rumunjskih sveučilišta članica Sveučilišne agencije za frankofoniju (AUF).

Program doktorskih i poslijedoktorskih stipendija „Eugen Ionescu“ financira rumunjsko Ministarstvo vanjskih poslova, a administrira Sveučilišna agencija za frankofoniju (Agence universitaire de la Francofonie – AUF).

Rumunjska sveučilišta članice Sveučilišne agencije za frankofoniju uključene u ovaj program stipendiranja primaju stipendiste programa stipendija "Eugen Ionescu" samo u određenim disciplinama. Te discipline i teme istraživanja su navedene u popisu rumunjskih sveučilišta koja su uključena u program stipendiranja „Eugen Ionescu“ (v. poveznice dolje).

PAŽNJA! Svi dokumenti vezani uz ovaj program stipendija napisani su na francuskom jeziku, a kandidat koji se prijavljuje je dužan prijavni obrazac i popratne dokumente dostaviti također na francuskom jeziku.

Stipendije uključuju:

mjesečnu naknadu za životne troškove (800 eura za doktorande, 1000 eura za poslijedoktorande)
jednokratnu naknadu za troškove doseljenja (300 eura)
povratnu kartu
zdravstveno osiguranje
pokrivanje laboratorijskih troškova (doznačuje se prihvatnom sveučilištu).
Trajanje stipendija je 3 do 6 mjeseci. Stipendije je moguće koristiti od 1. travnja do 31. srpnja 2016.

Rok za prijavu prema AUF-u je 17. siječanj 2016.

PAŽNJA! Zainteresirani kandidati bi trebali izvršiti predupis na ciljna rumunjska sveučilišta kako bi rumunjska sveučilišta imala dovoljno vremena za obradu pristiglih prijava; rok: 1. prosinac 2015.

Prijavni obrazac se NE mora ovjeriti potpisom i pečatom na Sveučilištu u Zagrebu.

Detaljnije informacije o stipendijama dostupne su na: https://www.auf.org/appels-offre/-bourses-eugen-ionescu-doc-postdoc-15-16/.

Kontakt u regionalnom uredu AUF-a za Srednju i Istočnu Europu u Bukureštu:
bourses.ei@auf.org

Kontakt u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu:
Renata Hranjec, tel. 4698 102, renata.hranjec@unizg.hrTop