Vijest
16.11.2015

Doktorske i poslijedoktorske stipendije "Eugene Ionesco" 2015-16

Raspisan je međunarodni natječaj za doktorske i poslijedoktorske stipendije „Eugen Ionescu“ namijenjen nastavnicima, istraživačima i doktorandima koji se žele usavršavati od 3 do 6 mjeseci na jednom od rumunjskih sveučilišta članica Sveučilišne agencije za frankofoniju (AUF).

Program doktorskih i poslijedoktorskih stipendija „Eugen Ionescu“ financira rumunjsko Ministarstvo vanjskih poslova, a administrira Sveučilišna agencija za frankofoniju (Agence universitaire de la Francofonie – AUF).

Rumunjska sveučilišta članice Sveučilišne agencije za frankofoniju uključene u ovaj program stipendiranja primaju stipendiste programa stipendija "Eugen Ionescu" samo u određenim disciplinama. Te discipline i teme istraživanja su navedene u popisu rumunjskih sveučilišta koja su uključena u program stipendiranja „Eugen Ionescu“ (v. poveznice dolje).

PAŽNJA! Svi dokumenti vezani uz ovaj program stipendija napisani su na francuskom jeziku, a kandidat koji se prijavljuje je dužan prijavni obrazac i popratne dokumente dostaviti također na francuskom jeziku.

Stipendije uključuju:

  • mjesečnu naknadu za životne troškove (800 eura za doktorande, 1000 eura za poslijedoktorande)
  • jednokratnu naknadu za troškove doseljenja (300 eura)
  • povratnu kartu
  • zdravstveno osiguranje 
  • pokrivanje laboratorijskih troškova (doznačuje se prihvatnom sveučilištu).

Trajanje stipendija je 3 do 6 mjeseci. Stipendije je moguće koristiti od 1. travnja do 31. srpnja 2016.

Rok za prijavu prema AUF-u je 17. siječanj 2016.

PAŽNJA! Zainteresirani kandidati bi trebali izvršiti predupis na ciljna rumunjska sveučilišta kako bi rumunjska sveučilišta imala dovoljno vremena za obradu pristiglih prijava; rok: 1. prosinac 2015.

Prijavni obrazac se NE mora ovjeriti potpisom i pečatom na Sveučilištu u Zagrebu.

Detaljnije informacije o stipendijama dostupne su na: https://www.auf.org/appels-offre/-bourses-eugen-ionescu-doc-postdoc-15-16/. 

Kontakt u regionalnom uredu AUF-a za Srednju i Istočnu Europu u Bukureštu:
bourses.ei@remove-this.auf.org

Kontakt u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu:
Renata Hranjec, tel. 4698 102, renata.hranjec@remove-this.unizg.hrTop