Vijest
05.02.2021

Doc. dr. sc. Mario Konecki koautor publikacije američke organizacije "Benetech"

Doc. dr. sc. Mario Konecki s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise i koordinator Rektorskog zbora Republike Hrvatske za informacijske tehnologije, koautor je najnovije publikacije u području obrazovanja prestižne američke organizacije Benetech.

Organizaciju Benetech osnovao je Jim Fruchterman, student poznatog američkog sveučilišta i istraživačkog instituta The California Institute of Technology (Caltech). Benetech je jedna je od vodećih organizacija u području razvoja inovativne tehnologije koja služi ujednačavanju mogućnosti i prava svih osoba i zaslužna je za razvoj najveće svjetske pristupačne internetske knjižnice za osobe s raznim poteškoćama (Bookshare). Knjižnica trenutačno sadrži više od 950 000 pristupačnih naslova.

doc. dr. sc. Mario Konecki
doc. dr. sc. Mario Konecki

U najnovijoj publikaciji organizacije Benetech naziva "DIAGRAM Reports 2017 – 2020" identificirane su ključne tehnologije i trendovi koji imaju najveći utjecaj, odnosno potencijalni utjecaj na obrazovanje učenika s invaliditetom u Sjedinjenim Američkim Državama. Publikacija uključuje pregled tehnologija, informacije o relevantnim prilikama i izazovima te popis resursa i koraka koje je moguće poduzeti kako bi se učenicima s invaliditetom osiguralo bolje i pristupačnije obrazovanje.

Doc. dr. sc. Konecki je u okviru ove publikacije napisao poglavlje koje se odnosi na tehnologije za pristupačnu uporabu videoigara u obrazovanju.

Publikacija "DIAGRAM Reports 2017 – 2020" dostupna je u web inačici i kao publikacija u internetskoj knjižnici Bookshare.Top