Vijest
09.03.2023

Danijela Horvatek Tomić - novoizabrana ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje odabralo je na svojoj 78. sjednici održanoj 7. ožujka 2023. novu ravnateljicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje – izv. prof. dr. sc. Danijelu Horvatek Tomić.

Izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić, koja je na dužnost ravnateljice izabrana na mandat od četiri godine, zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je doktorirala 2009. godine. U zvanje docentice promaknuta je 2013., a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a dvije godine kasnije i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Godine 2010. dobila je stipendiju programa “Za žene u znanosti” koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria.Top