Vijest
24.02.2021

Dvije stipendije Poslijediplomskoga sveučilišnoga specijalističkog studija "Upravljanje gradom" za polaznike iz Grada Petrinje i Grada Siska

Vijeće Poslijediplomskoga sveučilišnoga specijalističkoga studija Upravljanje gradom odlučilo je dodijeliti stipendije za dvoje poslije-diplomanata iz područja pogođenih potresom, jednu polaznicu ili polaznika iz Grada Petrinje i jednu ili jednoga iz Grada Siska.

Troškovi školarina će biti u potpunosti pokriveni iz financija Studija. 

Gradovi će iz redova svojih zaposlenika predložiti polaznike Studija, a oni trebaju ispunjavati uvjete koje nalaže Natječaj za V. generaciju polaznika.

Tekst natječaja možete pročitati OVDJE.

Više možete saznati OVDJE.

Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij "Upravljanje gradom" Sveučilišta u Zagrebu proučava aspekte gospodarenja gradom, njegovu povijest, postanak, izgradnju, funkcioniranje, transformaciju, te mjesto i ulogu grada u budućnosti. Studij je zamišljen kao inter(multi)disciplinarni specijalistički poslijediplomski studij u koji su uključeni programi iz urbane geografije i demografije, geopolitike, urbane ekonomije, prava, sociologije, psihologije, urbanizma i arhitekture, povijesti umjetnosti, medicine, prometa, krajobraza, urbane poljoprivrede, šumarstva i drugih relevantnih disciplina i aspekata.

Ovaj poslijediplomski studij namijenjen je širem krugu polaznika koji sudjeluju i koji će sudjelovati u rješavanju problema i donošenju odluka o unapređenju življenja i razvoju grada kao i stručnjacima u gradskim službama, a njegov temeljni cilj bio bi osigurati kvalitetniju edukaciju djelatnika gradskih i županijskih službi u cilju najboljeg gospodarenja gradskim i prigradskim resursima.Top