Vijest
12.11.2013

Svečano obilježen Dan Sveučilišta u ZagrebuU ponedjeljak 11. studenoga 2013. svečano je obilježen Dan Sveučilišta u Zagrebu.


Nakon što je sveučilišno izaslanstvo u 9 sati na groblju Mirogoju položilo vijence i odalo počast preminulim profesorima i studentima, u auli Rektorata u 11 sati održala se svečana sjednica Senata.

                     


Program svečane sjednice
započeo je pozdravnim govorima visokih uzvanika, nakon čega se nazočnima obratio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš izlaganjem Sveučilište u Zagrebu na početku 345. akademske godine.

                      


Svečanoj sjednici nazočio je predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, pomoć‡nica ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić‡, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić‡, predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri, rektori hrvatskih sveučilišta, članovi Sveučilišnog savjeta, dekani sastavnica te drugi visoki uzvanici i gosti.

                      


Na svečanoj sjednici 12 profesora Sveučilišta u Zagrebu primilo je počasno zvanje i titulu professor emeritus te su dodijeljene nagrade Fran Bošnjaković i Andrija Mohorovičić za 2013. godinu. Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš dodijelio je i posebna priznanja studentima, profesorima i suradnicima Sveučilišta.

                       


U glazbenom dijelu programa svečane sjednice sudjelovali su studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.
Top