Vijest
01.09.2023

Virtualna platforma: "How AI is changing the way we work, teach and learn"

Virtualna UNIC platforma na temu umjetne inteligencije naziva "How AI is changing the way we work, teach and learn" održat će se od 11. do 13. rujna 2023., od 13.30 do 14.30 sati.

Cilj je u tri dana, od ponedjeljka do srijede, u kratkim vremenskim periodima razgovarati i istražiti izazove i mogućnosti koje otvara umjetna inteligencija te ponuditi eventualna rješenja o tome kako upravljati novim tranzicijama.

Polusatne razgovore vodit će stručnjaci s raznih sveučilišta, a cjelokupni PROGRAM možete vidjeti OVDJE. 

Savez europskih sveučilišta UNIC okuplja 10 partnera diljem Europe koji zajednički provode aktivnosti usmjerene na poticanje razvoja znanja. Međusobna suradnja, inovacije i uključivost za društveni utjecaj i napredak glavne su odrednice Saveza koji, uz Sveučilište u Zagrebu, čine: Sveučilište Deusto u Bilbau (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište Koç u Istanbulu (Turska), Sveučilište u Liègeu (Belgija), Sveučilište u Ouluu (Finska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Lodzu (Poljska), Sveučilište u Malmöu (Švedska).

Cilj je UNIC saveza, u kojem je Sveučilište u Zagrebu jedan od partnera, omogućiti stvaranje novoga europskoga sveučilišta u okviru Europskoga obrazovnoga prostora, koje će omogućiti bitno povećanje mobilnosti i uključenosti studenata te pridonijeti stvaranju oglednog modela tzv. uključive edukacije usmjerene na rješavanje problema postindustrijskih gradova i sve raznolikijega europskoga društva.

 Top