Vijest
24.01.2018

Sveučilište u Zagrebu sudjeluje u manifestaciji 'Noć muzeja 2018.'

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama u petak 26. siječnja 2018. od 18 do jedan sat iza ponoći po trinaesti put organizira manifestaciju
Noć muzeja
. U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima Noć muzeja i ove je godine koncipirana kao dinamična manifestacija  s bogatim programima u muzejima i drugim baštinskim ustanovama i događanjima na otvorenim pozornicama i trgovima u hrvatskim gradovima i mjestima na temu Muzeji i sport.

Naglasak manifestacije stavljen je na sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnost u raznolikim oblicima društvenoga i individualnoga stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja  i stvaranju nove muzejske publike.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr. sc. Vesna Jurić Bulatović i mr. sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005. pokreću akciju gradski pilot-projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova. U Noći muzeja 2017. bilo je rekordnih 238.710 posjetitelja, a održana je u 110 gradova i općina na 230 lokacija.

I ove godine Sveučilište u Zagrebu aktivno sudjeluje na ovom događanju, a institucije i sastavnice koje možete posjetiti su:

Akademija likovnih umjetnosti
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Veterinarski fakultet
Konfucijev institut

Cjeloviti program možete vidjeti ovdje.Top