Vijest
18.12.2014

Sveučilište i FKIT osnovali 'spin-off' tvrtku CoTech

U četvrtak 18. prosinca 2014. u 11 sati u maloj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu svečano je  potpisan Društveni ugovor između Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije kojim se osniva spin-off  tvrtka Comprehensive Water Technology d. o. o.

Ugovor je potpisao rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Bruno Zelić u nazočnosti prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenka Šimprage i prodekana za poslovanje FKIT-a prof. dr. sc. Tomislava Bolanče.

Društvenim ugovorom osniva se CoTech - Comprehensive Water Technology, prva spin-off tvrtka osnivač koje je Sveučilište u Zagrebu. Tvrtka će biti u vlasništvu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i Sveučilišta u Zagrebu, a njezina djelatnost bit će vezana uz obradu vode za piće i otpadne vode, što uključuje fizikalno-kemijsku analizu voda, razvoj novih tehnologija, projektiranje te nadzor i puštanje u pogon postrojenja za obradu voda, kao i ispitivanje kakvoće vode te gospodarenje vodama.

U spin-off tvrtci Comprehensive Water Technology prvenstveno će biti zaposleni izvrsni znanstveni novaci kojima istječe ugovor o radu s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije te nisu u mogućnosti zaposliti se na FKIT-u, a njihova je uža specijalnost vezana uz spomenuto područje. Opremu koja je nužna za njezin rad, spin-off tvrtka Comprehensive Water Technology unajmljivat će od Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Riječ je o opremi koja je nabavljena isključivo sredstvima Fakulteta kroz projekte ostvarene s gospodarstvom.

                        


Top