Vijest
12.11.2022

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena 27. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, koja se održala na pozornici u dvorani Zimski vrt, završena je 27. Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Priznanja je najuspješnijim sudionicima dodijelio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić. Uz prorektore Sveučilišta u Zagrebu, svečanosti su nazočili dekani, prodekani, koordinatori Smotre na fakultetima i akademijama, profesori, studenti te zainteresirani posjetitelji. Program svečanoga zatvaranja ovogodišnje Smotre vodili su Ela Šeremet i Ante Peričić, studenti novinari Televizije Student, koja djeluje na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanje za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Učiteljski fakultet, Arhitektonski fakultet i Studij dizajna te Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu.

U kategoriji inovativnost u predstavljanju priznanjem su nagrađeni Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Veterinarski fakultet, Građevinski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Priznanje u kategoriji poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja dobili su Prirodoslovno-matematički fakultet, Medicinski fakultet i Farmaceutsko-biokemijski fakultet.

Za komunikativnost i susretljivost priznanje je na ovogodišnjoj Smotri rektor dodijelio Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Fakultetu organizacije i informatike Varaždin i Metalurškom fakultetu.

Priznanje za posebno uspješno predstavljanje na Smotri dobili su Ured za sport i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Za najbolje predstavljanje na pozornici ove su godine priznanje dobili Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ekonomski fakultet i Akademija dramske umjetnosti.

Priznanje za izniman doprinos u organizaciji Smotre dobili su Fakultet političkih znanosti, Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski centar Zagreb.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, održavala se uživo od 10. do 12. studenoga 2022. u novom prostoruu Kongresnoj dvorani, dvoranama Zimski vrt i Cres te u atriju Kongresnoga centra na Zagrebačkom velesajmu.

Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavljale su se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i 3 umjetničke akademije. Na izložbenim prostorima, smještenima u Kongresnoj dvorani, posjetitelji su u izravnom kontaktu sa studentima i zaposlenicima pojedinoga fakulteta i akademije mogli dobiti sve važne informacije vezane uz upis i studiranje, a sudionici su se dodatno predstavili i kroz razgovore na pozornici u dvorani Zimski vrt.

U dvorani Cres predstavljene su različite aktivnosti koje se na Sveučilištu u Zagrebu provode u području športa, a s ciljem promicanja umjetničkoga područja, studenti triju umjetničkih akademija i Tekstilno-tehnološkoga fakulteta pripremili su bogat umjetnički program.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola program ovogodišnje Smotre pratili su srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji su na manifestaciju stizali u organiziranim skupinama.

Smotru je tijekom tri dana posjetilo oko 27 000 posjetitelja.

Glavni sponzor ovogodišnje Smotre bila je OTP banka d. d., brončani sponzor Studentski centar Varaždin, a partneri Studentski centar u Zagrebu i Podravka d. d.

Medijski partneri Smotre bili su Jutarnji list, Radio Sljeme, Laganini FM, Z1 Televizija, studentske novine Global, Radio Student, Televizija Student, sveučilišne novine Universitas i Universitas portal.Top