Vijest
14.11.2015

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena 20. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom dodjelom priznanja, koja je održana danas u 14.30 sati u Kinu Studentskoga centra, završena je 20. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

 


Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić. Na svečanosti su nazočili prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti.

U kategoriji najbolje uređeni izložbeni prostor nagrađeni su Učiteljski fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Najoriginalnije predstavljanje na Smotri ostvarili su Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Fakultet elektrotehnike i računarstva. Priznanje za komunikativnost i susretljivost dobili su Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, Metalurški fakultet i Stomatološki fakultet, a za najbolje predstavljanje u kino-dvorani nagrađeni su Matematički odsjek PMF-a i Filozofski fakultet. Priznanje za najbolji primidžbeni materijal dodijeljeno je Fakultetu organizacije i informatike i Grafičkom fakultetu, dok su najbolji u kategoriji davanja sveobuhvatne informacije o studijskim programima bili Fakultet političkih znanosti i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja 20. Smotre Sveučilišta u Zagrebu priznanje je dobio Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo. Za poseban doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Fakultet političkih znanosti, Akademija dramske umjetnosti i Arhitektonski fakultet. Najuspješnije predstavljanje u kategoriji ostalih sudionika na ovogodišnjoj Smotri ostvarili su Zdravstveno veleučilište, Sveučilište u Splitu i Europske sveučilišne sportske igre 2016. Za izvrsno uređen izložbeni prostor na ovogodišnjoj Smotri priznanje je dobio Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu.

20. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 12. do 14. studenoga 2015. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25).

Uz 33 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavili i drugi sudionici iz cijele Hrvatske – ukupno oko 80 izlagača. Tijekom tri dana, program Smotre pratilo je više od 25 000 posjetitelja.

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Pokrovitelj 20. Smotre Sveučilišta u Zagrebu bio je Grad Zagreb. Partner u organizaciji Smotre bio je Studentski centar Zagreb. Tehničku podršku izlagačima osigurao je Sveučilišni računski centar SRCE.

Zlatni sponzori Smotre su Zagrebačka banka d. d. Unicredit Group, Privredna banka Zagreb d. d. i Studentski centar Varaždin, srebrni sponzor AVC Zagreb - Audio Video Consulting Zagreb, a ostali sponzori b4b - Business for Business, Bistra d. o. o. – Đurđevac i EURO-UNIT Group.

Medijski partneri Smotre su Jutarnji list, Radio Sljeme, Z1 televizija, portal Srednja.hr, Televizija Student, Radio Student  i studentski list Global.Top