Vijest
14.03.2014

Svečano dodijeljene nagrade Zlatni indeks za 2013. godinu

Na svečanosti koja je 13. ožujka 2014. održana u Hypo centru u Zagrebu dodijeljene su nagrade Zlatni indeks poduzećima koja su najviše sudjelovala u studentskom životu u 2013. godini. Nakon otvorenja ceremonije, nazočne je pozdravila Petra Podobnik, voditeljica projekta i predsjednica udruge eSTUDENT, prorektorica za istraživanje i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Melita Kovačević i gospodin Bernard Jakelić, zamjenik direktora Hrvatske udruge poslodavaca.

Studenti su ove godine dodijelili ukupno 12 nagrada u šest kategorija te tri posebne nagrade žirija. Nagrada za svaku kategoriju dodjeljivala se posebno za velika a posebno za srednja i mala poduzeća. Odluku o dobitnicima donijelo je Povjerenstvo čiji su članovi bili studenti sa svih javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Za ulaganje u studentske udruge i projekte u 2013. nagrađeni su INA - industrija nafte d. d. i Infobip d. o. o., a u kategoriji poduzeća koja stipendiraju studente nagradu Zlatni indeks dobili OTP banka d. d. i Cotrugli d. o. o. Dobitnici nagrada u kategoriji poduzeća koja organiziraju projekte u kojima sudjeluju studenti su Styria Hrvatska i Innovatio Proficit, a u kategoriji sudjelovanja u studentskim projektima u organizaciji studenata i studentskih udruga ponovo su nagrađeni INA - industrija nafte d. d. i Infobip d. o. o. Dobitnici nagrada u kategoriji praksa u poduzećima su Styria Hrvatska i iSTUDIO.

Ove su godine odluku o pobjedniku u kategoriji najbolji imidž donijeli studenti s deset najvećih fakulteta u Republici Hrvatskoj. Prema istraživanju tvrtke Hendal, partnera projekta, poduzeća koja među studentima imaju najbolji imidž su Zagrebačka banka d. d. i L'Oreal Adria.

Posebne nagrade žirija na svečanosti su dodijeljene poduzećima Imagu reklamnoj agenciji d. o. o., Plivi Hrvatska i Adris grupi d. d., a Grand Prix za velika javna/mješovita/privatna poduzeća osvojili su INA - Industrija nafte d. d. i Styria Hrvatska. Tvrtka Infobip d. o. o. osvojila je Grand Prix za mala i srednja poduzeća.

Projekt Zlatni indeks već četvrtu godinu organizira studentska udruga eSTUDENT, no on je ove godine prvi put organiziran na nacionalnoj razini, uz aktivno sudjelovanje studenata sa svih javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Projekt je ostvaren uz potporu predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za razvoj obrazovanja i Hrvatske udruge poslodavaca. Glavni je partner projekta Adris grupa d. d., a partneri INA, Hendal, Mozaik grupa, LumiLas, EMI 23 i Dukat. Medijski su projekt popratili MojPrviPosao, Educentar, Profitiraj.hr, Lider, Prvi radio, Radio Sljeme, Srednja.hr, Studenski.hr i Mreža TV.

                                     


Top