Vijest
24.02.2023

Rektor Sveučilišta u Zagrebu susreo se s veleposlanikom Republike Austrije

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić ugostio je 24. veljače 2023. veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Josefa Markusa Wuketicha. S veleposlanikom je u pratnji bila i njegova zamjenica gospođa Julia Tiefengraber.

Sa Sveučilišta u Zagrebu sastanku su nazočili prof. dr. sc. Dubravko Majetić, prorektor za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije i prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom.

Razgovaralo se o suradnji Sveučilišta u Zagrebu s austrijskim sveučilištima, a naglašena je i želja za suradnjom sa Sveučilištem u Grazu, s kojim se planira ostvariti bilateralna suradnja. Velike su mogućnosti i ostvarivanja združenih zajedničkih studija koji bi iznjedrili kvalitetne projekte, a u prilog ide u činjenica da su dvije države i geografski blizu te je ostvariv i veći razvoj kvalitetne komparativne razmjene studenata.

U znanstveno-gospodarskomu smislu, posebice u području inovacije i transfera tehnologije, razgovaralo se o suradnji s austrijskim tvrtkama i sveučilištima uključenih u projekte programa EU Obzor 2020. (Horizon 2020)Top